5 C
SPLIT

Koristili ste Google+? Do 2. travnja spasite svoje podatke

0
0
Foto: Ilustracija

Kad je Google krajem prošle godine najavio gašenje svoje “društvene mreže” Google+, rijetko je tko zaista bio iznenađen ili očajan. Google+, koji je bio zamišljen kao konkurent Facebooku, nikad nije bio toliko prihvaćen ni popularan.

Ali to ne znači da ga ljudi nisu koristili.

Upravo kako bi dali korisnicima priliku da spase podatke koje su objavili na Google+ mreži, iz Googlea su objavili hodogram zatvaranja.

Tako s početkom veljače više neće biti moguće stvarati nove Google+ profile, stranice, zajednice ili događaje.

Svi koji su imali profil na Google+ mreži imaju do početka travnja da preuzmu i spase podatke koje ne žele izgubiti.

Od 2. travnja, Google će početi s brisanjem svih Google+ stranica i podataka objavljenih na njima.

Iz Googlea očekuju da će cijeli proces “slanja Google+ u povijest” potrajati nekoliko mjeseci, ali ne mogu garantirati da će i podaci korisnika biti toliko dostupni.

Zato, ako želite spasiti što se spasiti da, pratite jednostavne korake koje je Google pripremio i pohranite svoje podatke na sigurno.

Oni koji su upravljali Google+ zajednicama (Community), podatke će moći preuzeti odnosno arhivirati od ožujka, piše Zimo.