Wednesday, September 22, 2021
HomeVijestiKRALI JANJCE I PRODAVALI IH U POLA CIJENE, UHIĆENI SU!

KRALI JANJCE I PRODAVALI IH U POLA CIJENE, UHIĆENI SU!

Mladići su u više navrata krali janjce do tri mjeseca starosti od nekoliko vlasnika

Protiv šest kradljivaca janjaca Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru, Vijeće za mladež, podignulo je optužnicu. Šestorka je u dobi od 19 do 31 godine.

Matej M., Matej A. i Augustin N. terete se da su 6. lipnja prošle godine, oko 21 sat u Gradištu kod Županje, u dva navrata došli do prostora ograđenog pletenom žicom visine oko 2 metra, u kojem vlasnik J. P. drži ovce.

Matej A. preskočio je ogradu i iz dvorišta uzeo jedno janje starosti 2-3 mjeseca, težine 25-30 kilograma koje je potom prebacio preko navedene ograde prijateljima, koje su automobilom kojim je upravljao Matej M. odvezli u Rokovce i prodali J. M. za 50 eura.

Nakon toga su se istoga dana oko ponoći, automobilom Mateja M. ponovno vratili do istog posjeda gdje su Matej A. i Augustin N. preskočili ogradu pa Mateju M. preko žice dodavali četiri janjeta starosti 2-3 mjeseca, težine 25-30 kilograma, koje su potom predali J. M. kao protuvrijednost za popravak automobila Mateja M.

Četvrto je janje Augustin N., smatra odvjetništvo, prodao nepoznatoj muškoj osobi za iznos od 400 kuna. Krađama su oštetili vlasnika janjaca za oko 3500 kuna.

Istom optužnicom Matej M., Marko J. i Martin J. terete se da su 6. ožujka 2020. oko ponoći došli automobilom vlasništvo Mateja M. u Gradište do prostora u kojem se nalaze ovce J. L., koji je ograđen žičanom ogradom visine dva metra, te metalnom ogradom koja nije zaključana, odakle su uzeli za sebe šest janjića težine 25-30 kilograma, oštetivši Josipa L. za iznos od 4200 kuna.

Šestookrivljeni Vedran D. tereti se da je pri tome, znajući da ekipa ide u Gradište zbog krađe janjaca, pristao se voziti s njima do mjesta gdje su gore navedeni uzeli za sebe janjce, koje su potom smjestili u prtljažni prostor automobila, te se s njima vratio u Gradište gdje je trojka ostavila janjce kod Martina J., znajući da su isti počinili kazneno djelo krađe, te je to skrivao.

On jedini nije iznosio svoju obranu u županjskoj policijskoj postaji, već se branio šutnjom, a njegovi su prijatelji tvrdili da u krađi nije sudjelovao, – javlja Glas Slavonije

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments