Kreće “Boranka”, prijavite se i pomognite obnoviti opožarena područja

0
0
Foto: scouts.hr

Od subote kreće velika volonterska akcija revitalizacije opožarenih područja Dalmacije ‘Boranka’. Pošumljavanje će se odvijati svake subote, osim 27. listopada, a zadnja subota kada će se održati akcija je 17. studeni. Organizatori, Savez izviđača Hrvatske, Splitski skautski zbor i HGSS, pozivaju zainteresirane građane Splita da se prijave za sudjelovanje u pošumljavanju koje će se održavati na obroncima Mosora, ispod Zvjezdanog sela. Prijave se primaju svakim radnim danom od 18 do 20 sati ili na broj mobitela 098/343-970, a zbog organizacijskih zahtjeva prijave se primaju do predviđenog broja za svaki termin, a sudjelovat će moći isključivo građani koji se prijave na ovaj način.

– U subotu, za koju se volonter prijavi, ukrcaj će biti na autobusnom kolodvoru u Sukoišanskoj ulici, s polaskom u 10 sati, a povratak je predviđen u 17. Sa sobom morate ponijeti dobru volju, adekvatnu odjeću i obuću, a u slučaju nestabilnog vremena i kabanicu. Pošumljava se i po promjenjivim vremenskim uvjetima, kao i po laganoj kiši. Osigurani su lokacija, sadnice, alat, prijevoz, marenda, piće za osvježenje  i zaštitne rukavice za one kojima budu trebale, kao i stručne upute, te dežurstva Crvenog križa i HGSS, za eventualne slučajeve nezgoda – poručili su organizatori.

Napominju kako su zahvalni na dosadašnjem velikom interesu građana i dodaju da su resursi ograničeni pa neće moći uključiti u kampanju sve zainteresirane.