KUD “Jedinstvo” na vrlo zabavan način obradio pjesmu “Lovrinac”

0
1
Foto: KUD Jedinstvo

Legendarni splitski folklorni ansambl, koji će sljedeće godine proslaviti 100 godina djelovanja, na vrlo originalan i zanimljiv način opjevao je neke od svojih članova.

Kako su i sami napisali u najavi ovog videa, pjesma je nastala kao rezultat “onoga što je započelo tek kao dobra zafrkancija u autobusu na turneji, uz malo truda i obilje zaraznog entuzijazma, pretvorilo se u ovu jedinstvenu fuziju urbanog zvuka i folklora. Što i ne čudi kada okupljaš ovakav kolektiv prepun talenta, pozitive i tako svojstvene nam različitosti”.

Cure i momci su obradili poznatu pjesmu “Lovrinac”, do nedavno aktivne splitske rap i hip-hop grupe Dječaci.

Veliku zahvalu iz Jedinstva uputili su i našem prof. Željku Šparmajeru, te njegovoj “nesebičnoj produkcijskoj potpori i iznimno ležernoj studijskoj atmosferi”. Profesor Šparmajer zaslužan je za pripremu u studiju i produkciju pjesme.

Inače, sva zainteresirana djeca mogu se upisati u školu ovog najstarijeg splitskog kulturno-umjetničkog društva. Traže se mladi plesači i svirači koji će nastaviti stoljetnu dalmatinsku tradiciju. Upisati se može online, ali i osobnim dolaskom u prostorije KUD-a.