LAVROV USKORO STIŽE U SRBIJU! VUČIĆ I DALJE POD RUSKOM ČIZMOM?

0
Foto: Screenshot

Ruski šef diplomacije Sergej Lavrov dolazi u Beograd 7. lipnja, saznaje Nova.rs.

Kako piše Nova.rs, on će se u Beogradu sresti s Aleksandrom Vučićem. Lavrov u Srbiju dolazi tri dana prije njemačkog kancelara Olafa Scholza i prvi put od početka invazije Rusije na Ukrajinu.

Ruski šef diplomacije inače dolazi u vrijeme velikih pritisaka na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, ali i uoči najavljenih razgovora Vučića i Vladimira Putina oko plina.

Lavrov je posljednji put u Beogradu bio u listopadu 2021.

Ovo je prvi posjet jednog visokog ruskog dužnosnika Srbiji od izbijanja ukrajinske krize i do njega dolazi u trenutku kada Europska unija priprema najžešći paket sankcija, kojima se Srbija do sada, kao jedina u Europi, nije pridružila, a zbog čega trpi goleme pritiske.

Dolazak Lavrova bit će prilika i da se dodatno pojasne pozicije Moskve kada je riječ o Kosovu, s obzirom na nedavne izjave ruskog predsjednika Vladimira Putina i drugih predstavnika ruske države, koji su situaciju u Donbasu usporedili s Kosovom.

Nakon posjeta njemačkog kancelara mnoge stvari oko Srbije biti će jasnije o pozicijama Srbije prema Rusiji, kao i pozicije Njemačke prema Rusiji!

Anita M