Lažni Zoran Mamić preko facebooka šalje poslovne ponude: ‘Vrhunac je žena iz Posušja‘

0
Foto: Ilustracija /Screenshot

Bivši trener Dinama, Zoran Mamić, za razliku od svoga brata Zdravka Mamića, nema profil na Facebooku. No to ne znaju stotine ljudi koji ga prate i koji ga imaju za “prijatelja” na profilu koji nosi njegovo ime. Upravo tu činjenicu da Mamića nema na društvenim mrežama objeručke koristi nepoznata osoba ili više njih, koje u njegovo ime šalju šarolikom krugu znanaca, prijatelja, ali i neznanih ljudi, u inbox srdačne pozdrave i lažne poslovne nogometne ponude.

– Bok, kako ste danas? Nadam se da se 2022. već pokazala kao sjajna godina za vas. Evo poslovnog prijedloga. Dogovorio sam se s Dinamom da donosim nove i mlade talente iz cijeloga svijeta u akademiju Dinama u Zagrebu. Dinamo je zatražio da predstavim nekoga u obliku FIFA Pro agenta da se legalno zauzme za tu djecu i potpiše ugovore, kako bi se izbjeglo kršenje pravila o potpisivanju stranih igrača mlađih od 18 godina.

Zbog onoga što se dogodilo prošle godine, što je dovelo do moje ostavke u Dinamu, zasad neću imati nikakve veze s nogometom, dok se ne budem mogao legalno vratiti nogometnom poslu. Mogu raditi iza kulisa. Postoji 10 mladih talenata i svaki ugovor bi koštao $100.000.

Od tih klinaca možete profitirati 15% kao agent, ako ih legalno dovedete u Dinamo na potpis – poruke su koje u Mamićevo ime stižu na različite adrese.

Screnshot mesinger/ Poruke su koje u Mamićevo ime stižu na različite adrese.

– Nemam ni profil ni stranicu na Facebooku. Dok sam bio u Emiratima, imao sam službeni Instagram, ali sam i to ugasio. Nikad me nisu zanimale društvene mreže, a od prošloga ljeta me 100-tinjak osoba kontaktiralo jesam li to ja koji objavljujem statuse i pišem im te sulude poruke. Ne želim da netko nasjedne, ali ne znam kako se braniti od toga. Poruka je svakakvih: ‘Bok, kako si’, ‘Jel’ sve u redu kod tebe?’, a u posljednje vrijeme počele su prštati i lažne poslovne ponude, donosi Jutarnji list

Screenshot masinger/ Poruke su koje u Mamićevo ime stižu na različite adrese.

Vrhunac je neka žena iz Posušja, Žaklina Alpeza, koja je kod nekog američkog odvjetnika ovjerila dokument i koja meni tobože pomaže da iz neke kineske banke prebacim sedam milijuna dolara u banku u Posušju pa skuplja okolo novce jer troškovi tog transfera novca koštaju. Šokiran sam svime. Stvara se ružna slika o meni – kaže za Jutarnji Zoran Mamić, kojega su kontaktirali nakon što su doznali za “njegove tajne skaut pothvate”.

Screenshot

Ivica R.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here