Matejev otac: Puno dilema je otklonjeno, ima puno laži; U potragu se uključio Interpol

0
Foto: N1

POTRAGA za nestalim Matejem Perišem danas je ušla u deveti dan, a njegov otac Nenad Periš i dalje ne gubi nadu da će njegov sin biti pronađen. 

Službenih informacija i dalje nema, ali HRT neslužbeno doznaje da se potraga i dalje nastavlja. Ona je nešto manjeg intenziteta zbog lošeg vremena. U Beogradu je počela kiša, snijeg, zahladilo je. Fokus pretrage spušta se niz Dunav, čak do Smedereva, do Pančeva. Slijedom toga obaviještene su i susjedne zemlje, odnosno sustav Interpola koji se inače aktivira u ovakvim situacijama.

Nenad Periš je jutros dao izjavu za TV Prvu i otkrio neke detalje iz istrage. Na pitanje ostaje li u Beogradu, kazao je:

“A gdje da idem? Gdje da idem… Ja sam siguran da će MUP Srbije učiniti sve da do Mateja dođemo, svi zajedno. Hvala svim ljudima, koji ga traže i tijekom praznika. Božić je, treba se nadati”, rekao je.

“Nemam ništa novo, situacija je takva da mi je bilo rečeno na Badnji dan u Ministarstvu unutrašnjih poslova da će se potraga nastaviti i uvjerio sam se jučer da je tako bilo. Hvala svakom policajcu posebno i svima koji sudjeluju u potrazi”, dodao je.

“Otklanja se puno dilema”

“Pretraga ide svojim putem, nažalost nemamo novih informacija, pita me policija neke stvari tako da vidim da se otklanja puno dilema. Ja sam laik, ali vidim da se radi, informacija ima mnogo, ali ne onih koje očekujemo, nažalost”, rekao je.

“Ja sam roditelj. Sve ono što ja mislim, vjerujte mi, promišljam sa sto strana različitih. Uvjeren sam sto posto, mene jedino istina zanima. Ja nemam potrebu da nešto sebi predočavam što nije istina, nisam takav čovjek. Nas će istina dovesti do Mateja, ako Bog da, a ja ga molim. 

Ono što znam da je istina, znajući mog sina, po onome što sam vidio, negdje je htio ići. Kada je izašao iz kafića nije trčao, kako vidim, a da ne zna gdje trči. Pazio je gdje ide, uz rub ceste, pa je rukom napravio pokret da zaustavi taksi. Išao je na vrata na koja se ulazi pa se vratio i pitao taksista pa onda nastavio. Šteta je što taj taksi nije bio slobodan”, rekao je Nenad Periš.

Govorio je i o prijateljima s kojima je Matej došao u Beograd.

“Oni su utučeni, izgubili su ili privremeno, daj Bože da je privremeno, svog prijatelja od prvog razreda osnovne škole. Rekli su mi da… Ja ne čitam te objave, mene zanimaju samo informacije i istina, isključivo MUP Srbije. Sve što se piše, ima puno laži, ovoga, onoga… Svaki dan se čujemo, dobili su koronu i razboljeli se. Teško je. Kao da su izgubili brata”, rekao je.

U potragu se uključio Interpol

Podsjetimo, potraga za 27-godišnjim Splićaninom Matejem Perišem, nestalim u Beogradu, ušla je u deveti dan. 

Potraga je sinoć privremeno prekinuta do jutra, a sljedećih nekoliko dana zbog ranije najavljenih loših vremenskih prilika, odnosno kiše i snijega, privremena obustava mogla bi dulje potrajati. U svakom slučaju, policija i tužiteljstvo nastavljaju svoj posao. Naime, rekonstruiraju njegovo kretanje i analiziraju sve što je do sada prikupljeno.

O nestanku Mateja obaviještene su i susjedne države, kao i Interpol. Srpska policija, osim u Beogradu, češljala je rijeku Dunav i nizvodno, sve do Smedereva. Provjeravalo se kako korito rijeke tako i priobalje. Predsjednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović je potvrdio da je sveobuhvatna potraga u tijeku i da je gotovo cijela srpska policija dignuta na noge kako bi pronašla nestalog Mateja.

Ivica R

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here