Foto: Pixabay

McDonald’s u Hrvatskoj se mijenja, prolazi kroz ‘konverziju’ koja donosi ‘iskustvo budućnosti’. Za Poslovni dnevnik otkrili su i da ove godine u Hrvatskoj neće još uvesti dostavu.

Tako su u vodećem lancu brzih restorana u svijetu i u nas, gdje ima 30 restorana u 12 gradova, predstavili modernizirani koncept kojim se žele dodatno prilagoditi gostima. Jedna od sastavnica toga su i djelatnici koji će se posebno baviti potrošačima. Zasad je koncept u dva restorana u Zagrebu, do kraja godine bit će i u ostalima.

“Te će osobe voditi brigu o gostima, pričati s njima između narudžbe i dobivanja obroka. Tako se postiže i ljudski kontakt kojega sad nije bilo i djelatnici će biti posvećeni gostima”, objašnjava Pavel Pavliček, direktor McDonald’sa Hrvatska. Ističe da je u cijeli projekt digitalne transformacije, preuređenja kuhinja i interijera uloženo 36 milijuna kuna. Najveća promjena koju će, kaže, gosti vidjeti, jest novi način naručivanja, te činjenica da će se proizvodi pripremiti tek nakon narudžbe pa neće već čekati gosta.

“Jelo se može naručiti na kiosku i preuzeti na pultu. No, može se birati i posluživanje za stolom. Na kiosku se uzme lokator i upiše njegov broj pa će djelatnici po broju naći vas i donijeti vam hranu bilo gdje u restoranu, uveo je Pavliček u novu praksu jučer u Vrapču.

Za Poslovni dnevnik je otkrio i da ove godine u Hrvatskoj neće još uvesti dostavu.

“Još pregovaramo s dostavnim tvrtkama, no nijedna se nije pokazala kao dovoljno velik partner za nas”, kazao je Pavliček. Najavio je i da će u turističkoj sezoni, kad i broj gostiju dnevno bude više od 40.000, sigurno povećati broj zaposlenih, kojih je trenutačno više od 1600 u cijeloj Hrvatskoj.