Ministar Božinović smatra kako bi recidivistima trebalo trajno oduzimati vozačke dozvole

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u četvrtak je ocijenio kako je njegovo osobno mišljenje da bi prometnim recidivistima trebalo trajno oduzimati vozačke dozvole.

„Ja nisam stručnjak da bih o tome govorio, moje osobno mišljenje je – da“, odgovorio je Božinović na novinarsko pitanje treba li izmjenama zakona uvesti i trajno oduzimanje vozačkih dozvola recidivistima.

Na novinarsku molbu da komentira nedavnu nesreću u Splitu, gdje je 19-godišnja djevojka pregažena na pješačkom prijelazu, ministar je izrazio sućut obitelji poginule studentice. Kazao je i da MUP ulaže napore, „uključujući i ove godine izglasane izmjene upravo u ovom segmentu koji se tiče recidivista“, gdje su pooštrene mjere vezane za liječničke preglede kao i za skupljanje tzv. kaznenih bodova zbog kojih se oduzima vozačka dozvola.

„Što se tiče policije, ona je osobu već ranije evidentirala, izrekla joj je zabranu, međutim očito se radi o neodgovornoj osobi koja, nažalost moram reći, nije jedina. Eto, dat ću vam podatak da je prošli tjedan u cijeloj Hrvatskoj kroz pojačani nadzor prometa na cestama detektirana 41 osoba – recidivist, upravo zbog alkohola“, izjavio je ministar.

Dodao je i da MUP pokreće širu akciju koja bi trebala rezultirati i s „potpuno novim zakonom o sigurnosti prometa na cestama“.

„To je problem s kojim se bavimo, s jedne strane kroz represivne mjere, kroz pojačan nadzor prometa – dakle, prošli vikend je više desetaka ljudi isključeno, bit će im sigurno izrečene odgovarajuće sankcije. S druge strane moramo, naravno svi skupa raditi u zajednici kako bi se podigla svijest oko važnosti pridržavanja pozitivnih propisa kad govorimo o prometu na cestama“, poručio je Božinović nakon sastanka u splitsko-dalmatinskoj županiji koju je posjetio s premijerom Andrejem Plenkovićem, prenosi N1.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Bleiburg: HSP obilježio 75. obljetnicu tragedije

I ove godine unatoč svim otegotnim okolnostima HSP je polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i molitvom kod spomenika na Bleiburškom...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img