23/06/21

Ministar Marić potvrdio da će cigarete i alkohol poskupjeti, ali ne zna koliko

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Skaču cijene cigareta i alkoholnih pića! Skuplje uživanje u porocima potvrdio je ministar financija Zdravko Marić.

Koliko će poskupjeti, ne zna se, ali drastično većih cijena, uvjerava, neće biti. Prema prijedlogu novog Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju trebali bi biti skuplji 50 posto. Marić kaže – tolikog poskupljenja neće biti. S prijedlogom poskupljenja, ministar će doći do kraja godine. I ono će, kaže, biti blago, nikako u obujmu od 50 ili 100 posto.

Udruga poslodavaca u zdravstvu zaziva dogovor ministara Kujundžića i Marića. Kažu, poskupljenje bi donijelo više novca u zdravstveni sustav, a manje pušača. Direktor Udruge poslodavaca u zdravstvu Dražen Jurković napominje kako je istina negdje u sredini.

“Ja očekujem da će se oni u svakom slučaju dogovoriti jer financijska stabilizacija zdravstvenog sustava je nužna. Toga je svjestan i ministar Marić”, kaže. Poslodavci pak poručuju da se prevencija ne rješava poskupljenjem. Davor Majetić, direktor Hrvatske Udruge poslodavaca smatra kako ne treba podizati cijene jer će se time ubiti jedan dio industrije, baš kao i zapošljavanje.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img