Možda ste mislili drugačije, ali prvi automobil ikada vozila je žena

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Iako mnogi muškarci danas vjeruju kako su općenito oni bolji vozači od žena, mnogi ne znaju kako je upravo žena bila ta koja je prva sjela za upravljač vozila.

Nijemac Karl Friedrich Benz smatra se jednim od začetnika autoindustrije, odnosno ere benzinskih automobila. No, zanimljivo je to što vrlo mali broj ljudi danas zna da je upravo njegova supruga Bertha Benz bila prva osoba koja je sjela za upravljač nekoga vozila. Naime kada je Karl 1888. godine konstruirao prvi automobil s tri kotača bojao se kako još nije spreman za vožnju, ali Bertha je mislila drukčije.

Krenula je sa svoja dva sina na putovanje dugo 104 kilometra, iako o tomu nije obavijestila muža, u želji da posjeti svoju majku, ali i da svijetu pokaže veličanstven izum svoga supruga. Na svojem se putu od Mannheima do Pforzheima susrela s brojnim problemima, poput nedostatka goriva i mehaničkih problema, a zbog svoga zavidnog znanja o mehanici sve je lako riješila.

Po završetku putovanja koje je trajalo cijeli dan telegramom je obavijestila muža, a isto je ponovila nekoliko dana kasnije kad se sa svojim sinovima vratila u Mannheim. Nakon toga sve ostalo je povijest, a u spomen njoj Mercedes je napravio kratki video u kojemu nas podsjeća na same početke autoindustrije, donosi autostart.hr.


Video: YouTube
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) 76. OBLJETNICA BLEIBURŠKE TRAGEDIJE Komemoracija na Lovrincu: “Nismo ovdje zato što nekoga mrzimo, nego zato što svoje volimo”

Povodom obilježavanja 76. obljetnice Bleiburške tragedije, u organizaciji koordinacija ratnih postrojbi SD županije, braniteljskih udruga Grada Splita i...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img