HomeKolumnaMOŽETE REĆI DA JE OVAJ TEKST LOŠ, ALI AKO ONI POBIJEDE… MOĆI...

MOŽETE REĆI DA JE OVAJ TEKST LOŠ, ALI AKO ONI POBIJEDE… MOĆI ĆETE ČITATI SAMO TEKSTOVE ZA KOJE TO NEĆETE MOĆI REĆI

Piše Vanja Zlatović

Nije stvar da (oni) Ukrajinci, žele u nekom dalekom ratu “pobijediti Ruse”, pa da se mi zalažemo po diktatu ili neke ljubavi prema zapadu. Njih su napali, i ići će dalje.

Mi smo zapad. Mi smo prostor gdje se može nekažnjeno govoriti “Rusija mora pobijediti”, kao naš predsjednik. Ali ako pobijedi će se samo to moći govoriti, za drugo će se ići na robiju12 godina, kao u kraljevini.

Oni ne taje da je tako, da će tako, i da neće stati. Kad netko neće stati, a to dobro kaže onaj, onda neće stati ako ga se ne zaustavi. Jer ako se pravimo da nas se ne tiče…. a ono sigurno neće stati. 

Ne branimo mi kad pomažemo, Ukrajince, nego sebe. Jer jedino što Putin ima od oružja… je da se bojimo da je opasno, da mislimo da smo turistička zemlja pa bolje da se ne miješamo, da će ulje poskupiti pa je bolje da se ne miješamo, da će plin poskupiti pa je bolje neka se ne miješamo. 

Tako ćemo redom padati. Ne branimo mi Ukrajinu ako priskačemo, mi svoju slobodu branimo, kakvu takvu, ali bar takvu da vas neće zatvoriti ako mislite drukčije.

Stvar je da će, ne pobijede li, Putin ići dalje. I onda nećete moći govoriti niti protiv vlade, niti protiv predsjednika. Jer će i jedni i drugi biti njihovi.

I.R.
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta
POVEZANI ČLANCI

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Premium sadržaj

Nedavni komentari