Naknade za drugih šest mjeseci porodiljnog dopusta: Iz ministarstva potvrdili da se ‘ide prema tome’

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak u subotu je potvrdio da je jedna od mjera Strategije demografske revitalizacije koja je u izradi podizanje iznosa roditeljske naknade za drugih šest mjeseci porodiljnog dopusta, no nije potvrdio i da bi ona mogla biti u punom iznosu plaće roditelja, kazavši da se ‘ide prema tome’.

U izjavi za novinare – nakon što je subotnji Jutarnji list najavio da Strategija koja je u izradi, predviđa povećanje roditeljske naknade te bi ona bila u punom iznosu i drugih šest mjeseci – Bošnjak je najavio da će Strategija biti gotova u travnju te predviđa da će, nakon međuresornog usklađivanja, javna rasprava o njoj biti u svibnju ili lipnju.

‘Posvećeni smo tome da poboljšamo uvjete, idemo prema tome’, odgovorio je na pitanje novinare hoće li roditeljska naknada biti u punom iznosu plaće roditelja svih 12 mjeseci (sada je ona u tom iznosu samo prvih šest mjeseci porodiljnog).

Na mjerama se, vezano uz roditeljske naknade, aktivno radi, rekao je te naglasio da su ‘posvećeni tome’ da ona iznosi punu plaću roditelja. ‘Prije svega iz razloga jer držimo da je moguće uskladiti želju za roditeljstvom, poslovne obaveze i napredovanje u karijeri, osobito žena’, rekao je Bošnjak novinarima ispred Ministarstva.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img