Nakon 10 godina japanski pas robot želi osvojiti svijet

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Aibo, novo izdanje psa robota predstavljeno krajem prošle godine, dosad je bilo dostupno samo u Japanu. Ako imate 2.899 američkih dolara dobit ćete robota, pse igračke, pločice za označavanje i trogodišnju pretplatu na usluge u računalnom oblaku, prenosi tportal.hr.

Cijena psa-robota Aiba je visoka, ali u ovom izdanju nije baš roba široke potrošnje poput mobitela ili televizora, već više demonstracija mogućnosti postojećih tehnologija, naročito na području senzora i prepoznavanja, već prisutnih u televizorima, kamerama i PlayStationu.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

Aibo te i druge tehnologije koristi kako bi bolje razumio svoju okolinu i zapamtio ju, oslanjajući se na umjetnu inteligenciju. Može upamtiti do stotinu lica te temeljem povratnih informacija i interakcija otkriti različite odnose. Ako ga pomazite po leđima, vratu ili nosu to će zapamtiti i u budućnosti bolje reagirati na vas.

Za razliku od sve prisutnijih digitalnih pomoćnika i robota, trebao bi s vremenom razviti vlastitu osobnost temeljem onog što ćete poticati i braniti. Može vas poslušati (ali i ne mora), kao i reagirati prikazom tužnih ili veselih očiju. Drugim riječima, vaš Aibo trebao bi se razlikovati od Aiba vašeg susjeda, iako su potakli s iste proizvodne trake.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Josip Manolić: Prebolio sam koronu, jedva čekam da se otvore kafići

Joža Manolić, najdugovječniji hrvatski političar,  u 101. godini uspio je pobijediti koronu. S bolešću, koja osobito kobno pogađa ljude...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img