Site icon Dugopolje Portal

Nakon zimske stanke rukometne ekipe nastavile s natjecanjima

Foto: RK Dugopolje

Ovaj vikend rukometašice i rukometaši počeli su sa natjecanjem u 2019. godini.

4. KUP BIOGRADA NA MORU

U subotu su dječaci i djevojčice nastupili na turniru u Biogradu. Nastupili su u kategorijama 2009. i 2010. mlađi. Budući da je turnir bio za djevojčice i dječake RK Dugopolje nastupilo je sa mješovitim ekipama. U kategoriji 2009. godište zauzeli su 6. mjesto. Pobjeda, remi i poraz u grupi nisu bili dovoljni za ulazak u polufinale zbog lošije gol razlike. u susretu za 5. mjesto poraženi su od domaćina.

U kategoriji 2010. i mlađi igrači RK Dugopolja zabilježili su 3 poraza i pobjedu što je bilo dovoljno za 4. mjesto. Igračica Emanuela Rogošić izabrana je u najbolju petorku turnira u kategoriji 2010. i mlađi.

1. HRLDA

U nedjelju su dječaci A u Sinju odigrali susrete 9. kruga 1.Hrlda – jug. Ugostili su ekipe Solina i Splita. U prvom susretu sa RK Solinom poraženi su 15:8 (9:7). Vrlo dobro prvo poluvrijeme gdje su, da je bilo malo više koncentracije, mogli biti u vodstvu. Međutim u drugom poluvremenu još agresivnija igra u obrani Solinjana za koju igrači iz Dugopolja nisu mogli naći rješenje te su Solinjani golovima iz protunapada stvarali prednost.

U drugom susretu Dugopoljci su svladali RK Split 19:9 (7:7). Loša igra iz drugog poluvremena se nastavila i u prvom dijelu sa splićanima. Previše grešaka u napadu, forsiranih šuteva, izgubljenih lopti. Ipak za pobjedu je bilo dovoljno pet minuta u dugom dijelu bez grešaka kad su se od 8:8 odvojili na 13:8, tada su se Splićani predali, a domaći igrači potpuno opustili i uvjerljivo slavili.

Ovim susretima dječaci A su završili prvi dio prvenstva, za dva tjedna počinje drugi dio kada dočekuju Hrvatski Dragovoljac i Kaštela. Iduću subotu sa drugim dijelom prvenstva počinu dječaci B i djevojčice A koji svoje utakmice igraju u dvorani u Dugopolju.

Izvor: RK Dugopolje

Exit mobile version