Thursday, September 23, 2021
HomeVijestiDalmacijaNAŠ MATE JE POSTAO ŽETONČIĆ’: Domovinski pokret izbacuje člana, udružio se s...

NAŠ MATE JE POSTAO ŽETONČIĆ’: Domovinski pokret izbacuje člana, udružio se s HDZ-om i Kerumom!

Iz trećeg pokušaja konstituirala se Skupština Splitsko-dalmatinske županije. U odnosu na prethodna dva pokušaja sada je došlo do obrata, za mnoge – očekivanog.Za predsjednika skupštine na koncu je izabran Mate Šimundić iz Domovinskog pokreta za kojeg su na koncu glasovali HDZ, HGS i njegov stranački kolega Marko Žaja, dok je preostali DP-ovac Nikola Grabovac ostao suzdržan.To je izazvalo i nezadovoljstvo u zastupničkim klupama, ponajviše od SDP-ovog Ranka Ostojića i Mostovca Mire Bulja koji su ovaj potez nazvali “izigravanjem volje birača” i “političkom trgovinom”.

DP ne želi sudjelovati u trgovačkim koalicijama

Sam Šimunić uskoro bi trebao biti bivši član DP-a, najavili su to iz stranke. Kažu, do kraja dana Predsjedništvo će pokrenuti postupak isključenja jer je glasovao protivno odluci Stranke.

“Na današnjoj Sjednici Skupštine Splitsko-dalmatinske županije za predsjednika je izabran Mate Šimundić, uz podršku HDZ-a i Kerumovog HGS-a. Iako smo od početka isticali da DP ne želi sudjelovati u trgovačkim koalicijama naš Mate je ipak postao žetončić. Neizmjerno mi je žao zbog toga, naročito jer je Predsjedništvo DP-a SDŽ nekoliko puta glasovalo protivno suradnji s Kerumovim HGS-om”, poručili su u priopćenju.

“Kolegi vijećniku Marku Žaji želim sretan povratak pod skute Ante Sanadera”, dodali su iz DP-a.

Foto: Facebook

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments