Nastave nema u cijeloj zemlji, danas prosvjed u Zagrebu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Devetnaestog dana štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama, štrajka se u svim školama u Hrvatskoj. U isto vrijeme, jučer je održan drugi krug pregovora sindikata s Vladom. Do dogovora oko plaća – koji se, čini se, nazire – štrajk se nastavlja prema ranijem planu, a za danas je u Zagrebu zakazan i veliki prosvjed.

Na prosvjedu sindikati očekuju 2.000 ljudi.

Prosvjedno okupljanje počinje u 10 sati na Trgu repubilke otkud se u 11 sati kreće prema Markovu trgu. Ondje će, prema najavama, prosvjed trajati od 12 do 13 sati.

“Danas smo konačno odradili jedan pravi pregovarački sastanak, gdje su obje strane pokazale vrlo veliki interes za rješavanje ovog problema. O detaljima nećemo danas govoriti. Uvjeravam sve da i Vlada i Sindikat učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama žele riješiti ovaj problem na zadovoljstvo svih, ono što ćemo završiti vjerujemo u ponedjeljak dat ćemo članoivima na usvajanje i vjerujemo ukoliko će taj dokument biti dobar da će biti priuvhaćen i završit ćemo sve naše aktivnosti kako bi se očuvao dignitet zaposlenih”, rekao je jučer čelnik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec.

‘Prosvjed će biti jedna potvrda i Vladi i javnosti koliko svi zaposleni u sustavu odgoja i obrazovanja stoje iza svojih zahtjeva i smatramo da je prosvjed jedan dobar motiv da se što prije riješi taj problem. Jamčimo da će biti dostojanstven i na razini učitelja i nastavnika’, rekao je Mihalinec.

“Idemo prema rješenju”, rekla je Divjak nakon sastanka.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img