NE MOŽETE BITI SAMO TO “DA NISTE HDZ”: ‘Ne želim da Bulj ili Severina vode državu, bolje i Božinović i Alemka Markotić.’

0
Foto: Privatni album

Piše Vanja Zlatović

Ne, nisam glasač HDZ-a, niti na jednim jedinim izborima nisam bio, počeo sam kao glasač Savke…davalo mi je to dojam da nisam sto posto “zna se”, da je malo građanski uglađenije, a ipak “hrvatski”, konačno da nije tako binarno.

Zadnje vrijeme, instinktivno (slobodno me kontaktirajte da me i nagradite)…ja stalno, ispada da “branim HDZ”. A sad ću vam reći i zašto. Na zadnjim izborima sam glasao za Milanovića i to spada u onaj najmračniji krug činjenica o meni koji si nikad neću oprostiti, sve druge su duboko intimne ili ratne.

Ubio momak djevojku, dobio netko zaraznu bolest od koje se zatvorila u kuće cijela Europa ili svijet, potukli se huligani s policijom, pao avion, nestalo slike na televiziji, što god bilo….bivšem satniku katoličkih skauta rastrzanom tikovima, i skaćućoj “ljevici” kojoj žile izlaze od muke i svaku rečenicu završava sričući “vašim novcem”, jedini zaključak, jedino rješenje, jedini šut za sreću je..da padne vlada HDZ-a, i da se Miletić i Benčić, a o njima govorim, uhvate za ruke i oni zavladaju zemljom.

A oni ne mogu, ne bi trebali biti niti u jednoj točki složni i jedinstveni, a jesu, u točki da nisu HDZ, pa bi oni vodili javnu televiziju, i zajedno ako treba, i ne bi bila HDZ.Pa niti to ne bi bio problem, problem je da je ta glad toliko ..da se “ljevica” uzda u Severinu da se zauzme za žene, skida s položaja žene a putem prijeti ženama, i “desnica” ufa u hrvatstvo koje bježi od rata u Kanadu, pa tamo logoruje za međunarodno četništvo, “ali nije HDZ”, piše se o “plandemiji”, zove se austrijske diplomatske agente da ih se ukori jer provode mjere zdravstvenih vlasti, ministri su opušci, lopovi, ružni, prljavi, zli, i rješenje da je Torcida ubacila u policijsko vozilo baklju “da ne bude HDZ”, neki nedorasli i ubi bože nepismen zakon o pobačaju piše SDP, glup i nedorečen do bola “ali nije HDZ”, mjeri se kukuruz i nose se titovke, i eto….ako jedna predratna feministkinja Vesna Pusić, i jedan “nikako iz partizanske obitelji” Anto Đapić, ljudi koji su u temelju ne- HDZ, došli do toga da govore – pa dajte nešto vi smislite, nemojte se sastojati u tome da niste HDZ, eto i ja se pridružujem.

Trebate biti protiv HDZ-a, i on jest onaj središnji put s kojim nismo zadovoljni. Ali osim “jebo vas Vukovar” i “dalje prste od naše djece”, ta glupa i ravnozemljaška, ta oporba koja briše murale jer se spominje Vukovar, ta oporba koja sriče na alci “ja sam granonačelnik i cijepljenih i necijepljenih”, konačno i predsjednik, spiritus movens te komunikacijske degradacije…nije to oporba.

To je ništa.

Ja ne znam je li Zekanović postao vojnik HDZ-a. Znam samo da je govorio gluposti, a sad ne govori toliko gluposti. I znam da ste uspjeli….da prvi put od 1989. ja branim HDZ.

Ne želim da Bulj ili Severina vode državu, bolje i Božinović i Alemka Markotić.