Foto: PUSD

Obzirom da je pred nama noć u kojoj ćemo uz slavlje dočekati Novu 2020. godinu, želimo Vam još jednom skrenuti pažnju na potrebu da kao sudionik prometa budete savjesni i odgovorni.
 
Nemojte upravljati vozilom ukoliko ste konzumirali alkohol i uvijek poštujte ograničenje brzine, jer su alkohol i brzina smrtonosna kombinacija koja dovodi do najtežih prometnih nesreća. Pažljivom vožnjom uz poštivanje prometnih pravila, podižete razinu sigurnosti prometa, te na taj način čuvate sebe i druge.
 
Naglašavamo kako je tijekom ove godine na području Splitsko-dalmatinske županije smrtno stradala 31 osoba, od čega je najveći broj osoba smrtno stradalo u prometnim nesrećama čiji uzrok je bio brzina.
 
Tijekom utorka, 31.prosinca, na Staru godinu,  policijski službenici će  provodit  će nadzor i kontrolu prometa u cilju prevencije prometnih nesreća i njihovih posljedica kao i povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama.
 
Ne upravljajte vozilom alkoholizirani!
 
Nepropisna brzina uz alkohol su najveći faktori rizika u prometu i dovode do prometnih nesreća sa najtežim posljedicama.