Foto; NK Osijek

Utakmicom protiv Rijeke nogometni Osijek sprema se za oproštaj od Gradskog vrta nakon 43 godine. Njegova navijačka skupina Kohorta poziva sve kojima je Osijek u srcu da posljednji put napune tribine omiljenog stadiona…

Derbi s Rijekom Osijeku je značajan jer je to izravna borba za treće mjesto, ali još i više od toga bit će emotivno jer se radi o posljednjoj utakmici na stadionu u Gradskom vrtu koji mu je bio dom od 1980. godine.

Tim povodom osječka navijačka skupina Kohorta na svom je Facebooku objavila poziv svim navijačima Osijeka da u što većem broju dođu na posljednji susret koji će njihov klub odigrati na Gradskom vrtu prije preseljenja na Pampas.

“Istok te zove posljednji put”, poručila je Kohorta, a njezinu objavu prenosimo u cijelosti:

“I to je to, došao je kraj jedne ere. Očekuje nas posljednjih 90 minuta na najdražem nam mjestu. Mjesto koje nas je odgojilo, mjesto gdje smo ostavili svoje najljepše i najtužnije treutke svojih života. U subotu istok nas zove po posljednji put. Posljednji put koračat ćemo Wilsonovom ulicom raspravljajući o sljedećih 2 sata koje ćemo provesti na našem najdražem mjestu. Više od 40 godina tradicije u subotu čeka kraj, završavamo jednu eru, eru bogatu uspomenama koje se kriju ispod hrpe betona našeg Gradakoga vrta.

Subota je dan u kojoj pišemo povijest. U subotu generacije Osječana i Slavonaca proživjet će još jedan trenutak koji će se pričati generacijama i generacijama… Subota je dan kada napuštamo naš hram.

Gradaki vrt zauvijek će ostati u našim mislima i našim srcima. Brojne su uspomene koje nas vežu uz njega. Za neke on će uvijek biti hrpa starog betona, ali za nas će uvijek imati posebno mjesto u našim srcima.

Sjetimo se samo nekih trenutaka koji nas vežu uz njega, sjetimo se utakmice s Dragovoljcem za opstanak u ligi i utrčavanja na teren i nezaboravnog slavlja nakon utakmice. Sjetimo se pogotka Erosa Grezde protiv Hajduka 2017. godine u 93. minuti utakmice za pobjedu Osijeka. Sjetimo se nesretnog ispadanja na penale od CSKA u kvalifikacijama za Europu… Sjetite se svih trenutaka koje vas vežu za naš Gradski vrt….

Upravo ti trenutci trebaju biti povod da ispunimo Gradski vrt do poslijednjeg mjesta.

Sjetimo se PSV-a kada su Gradski vrt nazvali “podrumom europskog nogometa” i kako su nam se podrugivali, a na kraju su se potepli. Sjetite se koliko ste prijateljstava stekli upravo na tom mjestu. Neki od nas pronašli su prve ljubavi ovdje. Sjetimo se kada su nam zabranili da dođemo na tribine Gradskoga vrta protiv Lokomotive, a mi smo se okupili u velikom broju ispod našeg svetog Istoka, u našoj svetoj Wilsonovoj ulici broj 2 unatoč zabranama!

Stvarno je bezbroj uspomena ostalo na toj hrpi betona i nemoguće ih je sve nabrojati.

U subotu pišemo povijest! Utakmica nema prevelik rezultatski značaj, ali za naša srca ovo je najveća utakmica svih vremena!

Osječani, Slavonci, Kohorto i svi oni koji se tako osjećaju, aktivni i neaktivni… Gradski vrt vas zove! Nemojmo ga iznevjeriti, vratimo mu za sve nezaboravne i lude trenutke i emocije koje nam je pružio kroz sve ove godine!

Dođi i osjeti posljednji huk s istoka, dođi i zadnji put zavijori barjak na ovom mjestu! Zadnji put osjeti kako se trese tlo pod nogama!

SUBOTA, 19:00, OSIJEK-RIJEKA, GRADSKI VRT!!!!! SVIIIIIIII!!!!!!”