Foto: Dalmatinski portal

Od ovoga ponedjeljka novi radovi na prometnicama u centru Splita.

Naime u sljedeća dva mjeseca izvodit će se rekonstrukcija jedne od najprometnijih ulica u Splitu, a radi se o Vukovarskoj ulici. Radovi koji će se izvoditi su rekonstrukcija kolnika, nogostupa i oborinske odvodnje. Radit će se na potezu od križanja s Tolstojevom do križanja s Ulicom slobode. Radove ove rekonstrukcije, koja će se izvoditi u tri faze i koštati će 720.000 kuna, vršit će splitska tvrtka Cestar.

U prvoj fazi izvodit će se rekonstrukcija opasne krivine na križanju Vukovarske i Washingtonove ulice, a radit će se naizmjenično po jedan trak kako bi drugi bio slobodan za promet. Nakon toga pristupit će se asfaltiranju dijelova tih prometnica, a u tom slučaju promet će se odvijati obilazno odnosno preko Zagrebačke i Livanjske ulice.
 

Koliko će i hoće li ova rekonstrukcija u sljedeća dva mjeseca otežati prometovanje gradom Splitom ostaje nam za vidjeti. U svakom slučaju potrebno se naoružati dodatnim strpljenjem budući, osim već uobičajenih nesnosnih gužvi, moguće je da će se dolazak kući sa posla produžiti za nekoliko dodatnih minuta.