13 C
Split

Obrtnici niste obvezni platiti sve uplatnice koje vam dolaze

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Hrvatski obrtnici među mnogobrojnim računima koje svaki mjesec podmiruju u posljednje vrijeme nalaze i one za upis u pojedine poslovne registre za koje nisu sigurni trebaju li ih uopće platiti.

Jutarnji list prenio je priču obrtnika koji je našao jednu takvu među mnogobrojnim uplatnicama koje mu stižu svakog mjeseca i proslijedio je svojoj knjigovotkinji s upitom što bi trebao učiniti.

U pismu priloženom uz uplatnicu na iznos od 295 kuna stajalo je kako ima sedam dana za uplatu povlaštene naknade u elektronički registar nakon čega će ta naknada biti dvostruko veća. Cijeli tekst podsjeća na zakonske odredbe, ali ipak nije riječ o njima. Navedeni su i članci i stavci općih uvjeta tvrtke koja šalje uplatnicu.

Knjigovotkinja je obrtniku savjetovala da uplatnicu ignorira, barem privremeno. Jutarnji piše kako je riječ o samo jednoj u nizu kompanije koje šalju ponude za upis u neobvezne poslovne registre.

Jedini registar koji je obvezan je Obrtni registar Hrvatske obrtničke komore, podsjećaju iz HOK-a, prenosi N1.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Splićanka banku oštetila za više od 8 milijuna kuna, suprug joj pomagao u svemu

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Splitu optužnicu protiv troje državljana...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img