23/06/21

Od danas će jesen pokazati svoje dinamičnije, promjenljivije lice

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nakon većinom stabilnog vremena prošlih dana, jesen će od nedjelje pokazati svoje dinamičnije, promjenljivije lice, te vjetrovitije i svježije, ponegdje uz malo kiše, a u najvišem je gorju moguć i snijeg.

Nedjelja – promjena vremena

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije promjenljivo oblačno, samo ponegdje uz mogućnost za kišu, i to većinom na otvorenome moru. Poneka je kap kiše moguća rijetko i u unutrašnjosti. Puhat će bura, umjerena i jaka, moguće s olujnim udarima mjestimice, a najviša temperatura zraka bit će od 18 do 21 °C, u unutrašnjosti malo niža.

Na jugu Hrvatske predviđa se temperatura između 19 i 22 °C, uz sunčane sate, ali i povremeno više oblaka pri čemu samo rijetko može pasti i pokoja kap kiše. Puhat će bura, na udare ponegdje jaka. More većinom umjereno valovito, na otvorenome i valovito.

Novi tjedan – osjetno svježiji i vjetrovitiji od ovoga

Na Jadranu će do utorka glavno obilježje vremena biti bura, u ponedjeljak nerijetko na udare olujna, podno Velebita i orkanska. Samo će na krajnjem jugu u ponedjeljak puhati istočnjak i jugo. U utorak će bura slabjeti i u srijedu okrenuti na sjeverozapadni i zapadni vjetar, a u četvrtak vjerojatno opet treba računati na jačanje bure.

Pelud

U većini će Hrvatske koncentracija peludi biti niska, ali na južnom će Jadranu biti visoke koncentracije peludi čempresa.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

INDIJSKI IZBORNIK NAHVALIO HRVATSKU IGRU PROTIV ŠKOTSKE: Ovako rasterećeni možemo do kraja

Hrvatska nogometna reprezentacija pobjedom 3:1 nad Škotskom, u zadnjem kolu D skupine Eura, osigurala je plasman u osminu finala....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img