Foto: Screenshot

Pred Sabor će “hoće li ukrajinski pirotehničari u Hrvatskoj učiti kako se razminira”, Ukrajina je u mraku i zimi i svaki dan se prekine neka operacija jer nestane struje…Putin priča morbidne viceve “tata, zašto je tako hladno” a Wagnerov Prigožin šalje kao suvenir krvavi malj u Europski parlament.

Ali poput mantre “pišite malo kako je u Jemenu” , hrvatski predsjednik i vrhovni zapovjednik to opisuje da “Amerikanci ratuju s Rusijom preko ukrajinskih mladića”, to je razina tipkača iz šuma oko Pitera koji utječu na likove koji se kad im sin pobije pola guy kluba uplaši da mu je sin peder…pa kad shvati da nije nego da ih je samo pobio, odahne jer je sve u redu.

Evo, na fotografiji, umjesto da se lijepo predaju Kadirovu i Wagner grupi, američki agenti preobučeni u majku s djetetom se zamjeraju zvijezdi i carskim orlovima u Kijevu. A i o Jemenu nitko ne piše. A i sezona će…kao 1991.

Ali i hrvatska opozicija se slaže, ne baš tako “ofene”, tako otvoreno ..nego onako kakvi i jesu ovi s ljevice (Tito bi vas jednog po jednog), pa to zvuči…ma ok pelene ali baš da tu vježbaju, kaj ne mogu negdje drugdje, bumo se zamerili, ide sezona, eto da ne spominjem milanovićevsku pseudodesnicu i Bulja već čujem kako će mumlati, pa će ono riječko što kidiše na Alemku “ne cijepite djecu, dalje prste”, pa će ona sramota tobožnjih intelektualaca ..a SDP, on je ključ ovoga hoćemo li pričati viceve “tata, zašto je tako hladno”, ili nećemo.

Dajte cure i dečki, pa jasno je od prvog dana tko je SDP. Kad god su s druge strane šapke i tenkovi s istoka.. oni su uvijek fini, suzdržani, daju ključeve od skladišta, gledaju u stranu i prave se neutralni i zabrinuti za mir. Ne treba to skrivati i sramiti se. Uvijek bilo i bit će. Čemu predstava i gluposti. Neće vam vaši zamjeriti.

Ovo nije “slučajni rat” nego se lajalo u dvorištu…pa ako hoćete tu istinu podržati, dajte. Uđite u povijest još jednom. Mene bar nećete začuditi, ja vas se dobro sjećam od prvog dana.

photo screenshot