13 C
Split

Od sutra se Zvonimirovom ulicom u Splitu ponovno vozi u dva smjera, “donji” pješački se neće vraćati

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Promet vozila Zvonimirovom ulicom, od trgovine Narodnih novina do Biskupove palače, od četvrtka, 6. rujna, u 6 sati ponovo će biti dvosmjeran. Zagrebačkom ulicom i dalje mogu prometovati isključivo vozila javnog gradskog prijevoza, taksi vozila i vozila s posebnom dozvolom.

Na snazi ostaju mjere koje se odnose na promet pješaka budući da je njihovim uvođenjem povećana sigurnost osoba i protočnost vozila na raskrižjima. Dakle, pješaci će i ubuduće koristiti pothodnik na Pazaru za prijelaz prema autobusnom kolodvoru i trajektnoj luci budući da se neće vraćati pješački prijelaz na skretanju Zagrebačke ulice prema Poljani kneza Trpimira kao ni ukinuti pješački prijelaz na Domagojevoj obali.

Nino Vela, zamjenik gradonačelnika Splita, je rekao:

– Regulacija prometa koja je bila na snazi od 9. kolovoza dala je neka poboljšanja u vidu protočnosti  i ukazala na mjere koje trebamo poduzeti kako bismo iduću turističku sezonu dočekali s manje gužve na prometnicama u središtu grada. Mi smo već sada, zajedno s gradskim i državnim tvrtkama i institucijama prionuli izradi kvalitetnijeg rješenja koje će biti na zadovoljstvo naših građana, ali i turista koji su Split izabrali za svoj odmor, a koje uključuje manje zahvate i dodatne mjere, ali i određenu reorganizaciju i izmještanja dijelova prometa za koje je uočeno da nisu nužni u gradskoj luci.

Dodavši:

– Sve to bi trebalo funkcionirati dok se ne postigne konačni cilj, a to je izgradnja cestovne infrastrukture primjerene drugom gradu po veličini u Hrvatskoj, šampionu hrvatskog  turizma i najopterećenijoj putničkoj luci na Jadranu, zaključio je Vela.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Franić bi uklonio spomenik HOS-u za kojeg su glasali SDP-ovci

Odgovarajući na izravno pitanje voditelja RTL-a, kandidat SDP-a za gradonačelnika Splita Ante Franić rekao je da bi uklonio sve što vrijeđa...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img