Odličan uspjeh veterana NK Dugopolja na nacionalnom 19. Prvenstvu veterana HNS-a

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ovoga vikenda u Poreču se odigravalo 19. Prvenstvo veterana HNS-a. Organizator prvenstva je Komisija za veteranski nogomet IO HNS-a.

Prvenstvo, koje se igra od 2000. godine, organizirano je u dva dijela. U prvom dijelu 30 momčadi je igralo po skupinama (10 skupina po 3 momčadi u svakoj). Prvoplasirane momčadi iz svih skupina išle su direktno u 1/8 završnicu uz 6 najboljih drugoplasiranih momčadi (ukupno 16 momčadi). Daljnje razigravanje 16 momčadi odvijalo se prema sustavu kup natjecanja do konačnog pobjednika. Utakmice se uobičajeno igraju 2 poluvremena po 25 minuta.

Na prvenstvu, koje se igralo od 28. do 30. rujna, nastupila je i momčad veterana NK Dugopolja. Iako zaustavljeni u četvrtfinalu, naši momci odigrali su odlično prvenstvo. Svojim zalaganjem i ponašanjem na terenu, a i van njega, na najbolji mogući način osvjetlali su obraz klubu i ponosno predstavili našu općinu.

Dugopolje se nalazilo u posljednjoj “J” skupini, a protivnici su im bili nositelj skupine Zrinski iz Ozlja, te Trnava iz Goričana.

Prvog dana natjecanja Dugopolje je odigralo posljednju utakmicu dana protiv Zrinskog. Pobjedom od 1:0 osvojili su tri boda i tako izbili na čelo ljestvice. Drugog dana na rasporedu su imali susret protiv Trnave. Goričane su nadmoćno pobijedili rezultatom od čak 5:0. Time su prošli skupinu sa maksimalnih 6 bodova.

U osmini finala protivnici Dugopoljcima bili su Rudar iz Dubrave Zabočke koje su pobijedili sa 1:0.

Nažalost, u sljedećoj utakmici Dugopoljci su zaustavljeni. I to ne bilo kako. Naime, sudac je previdio očiti jedanaesterac tijekom susreta kojega nije svirao za Dugopolje, zbog čega su strasti na terenu uzavrele vrlo brzo. Ipak, utakmica je odlučena raspucavanjem sa bijele točke. U tome dvoboju bolja je bila ekipa Sava Strmec koji su tako prošli dalje sve do finala gdje su ih porazili Zagorec Krapina.

Ovogodišnje četvrtfinale nije najbolji uspjeh naših momaka. Oni su prije dvije godine igrali u polufinalu gdje su ispali nakon ruleta jedanaesteraca. Isto tako, Dugopolje ima uspjeh i u osmini finala u kojem su poraženi prošle godine, također nakon udaraca sa bijele točke.

Najbolji strijelci kod momčadi NK Dugopolja, na 19. Prvenstvu veterana HNS-a, bili su Andrija Vuka i Tomislav Čipčić.

19. Prvenstvo veterana HNS-a

  1. kolo: NK Dugopolje – Zrnski Ozalj 1:0
  2. kolo: Trnava Goričan – NK Dugopolje 0:5

Osmina finala: Rudar (Dubrava Zabočka) – NK Dugopolje 0:1
Četvrtina finala: NK Dugopolje – Sava Strmec 0:0 ; Jedanaesterci: 3:4

NK Dugopolje veterani:

N. Balić (maser), B. Šimić, T. Čipčić (predsjednik), A. Vuka, H. Aljinović, Z. Zrnić, B. Perišić, I. Rogošić, R. Perišić (trener), I. Perković (potpredsjednik), M. Čepo, I. Bulj, D. Vuković,    P. Rogošić, I. Perišić, V. Plazibat, R. Rogošić

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img