Foto: Pixabay

Nakon šokantne odluke Googlea da Huawei mobitelima uskrati svoje usluge, konačno su se nakon 12 sati čekanja oglasili iz Huawei mobitela.

“Naš doprinos Android mobilnom operativnom sustavu širom svijeta je značajan i kao jedan od ključnih Googleovih partnera blisko smo surađivali s njegovom platformom, koju i sami koristimo. Sve s ciljem razvijanja ekosustava koji će biti na korist kako korisnicima, tako i industriji”, stoji u početku Huaweijeva priopćenja, koje se nastavlja:

“Nastavit ćemo pružati sigurnosna ažuriranja kao i usluge nakon prodaje svim korisnicima Huawei i Honor pametnih telefona i tableta. To se odnosi na sve koji su prodani i koji su već u prodaji diljem svijeta. Nastavit ćemo graditi siguran i održiv ekosustav kako bismo omogućili najbolje iskustvo korisnicima.”

Iz priopćenja kineskog giganta Huawei da se zaključiti kako će u dogledno vrijeme sve funkcionirati u najboljem redu. U tom smjeru ide i službena izjava iz samog Googlea koji je ranije najavio kako postojeći korisnici Huawei mobitela neće imati poteškoća zbog njihove odluke.