Ovaj tjedan vrijeme iznadprosječno toplo

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

I veći će dio novoga tjedna proteći uz prevladavajuće suho i sunčano te iznadprosječno toplo vrijeme. U unutrašnjosti i dalje neće biti jačeg vjetra pa će jutra na kopnu mjestimice biti maglovita i svježa, a pozitivno odstupanje najniže temperature od uobičajene za sredinu rujna bit će više izraženo duž obale i na otocima, gdje će pravi ljetni ugođaj vladati sve do petka. Potom je uz jugo vjerojatan porast naoblake i promjena vremena, no planirate li neke aktivnosti za te dane, svakako pratite prognoze.

Ponedjeljak – stabilno, iznadprosječno toplo

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno sunčano uz mjestimice umjerenu naoblaku, ujutro u unutrašnjosti ponegdje i maglu. Vjetar slab, ujutro ponegdje burin, a danju većinom sjeverozapadnjak i jugozapadnjak pa će more biti mirno ili malo valovito. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 17 °C, a duž obale i na otocima između 19 i 23 °C. Danju vrlo toplo i vruće, podjednako kao i na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će mnogi osvježenje i dalje tražiti u mirnom ili samo malo valovitom moru, čija je temperatura oko 25 °C, a uz većinom slab vjetar bit će mirno ili tek malo valovito. Umjerene bure bit će samo rano ujutro.

Od utorka – još toplije, ponegdje i vruće

I na Jadranu će se barem do petka zadržati uglavnom suho i većinom sunčano vrijeme. Malo više oblaka bit će u srijedu, a na otvorenom moru može ponegdje pasti i vrlo malo kiše. Vjetar će i dalje biti uglavnom slab, tek će u četvrtak na sjevernom dijelu biti umjerene, podno Velebita i jake bure. I dalje vrlo toplo, ponegdje i vruće.

Pelud

Visoka koncentracija peludi korova u ponedjeljak će biti u središnjoj i istočnoj Hrvatskoj, a nekome može smetati i umjerena koncentracija, koje će biti u većini ostalih krajeva. Zanimljivo je spomenuti i visoku koncentraciju peludi trava ponegdje na srednjem Jadranu.

UV indeks

UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, visok će biti uglavnom na južnom dijelu Jadrana.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img