Ovako ćete očistiti ručnike ako imaju neugodan miris nakon pranja

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ručnici nekada nakon pranja budu grubi, a nekada i ne mirišu. Ovo se događa zbog raznih malih pogrešaka do kojih dolazi kod pranja ili spremanja ručnika. Postoji nekoliko načina da se izbjegne ovaj problem.

Prvo je najvažnije ručnike prati na visokim temperaturama kako bi se ubile sve bakterije, ali i kako ne bi imali neugodan miris. Preporučuje se prati ih na temperaturi od 60 stupnjeva, a ako i nakon toga ne miriše, probajte ih nekada oprati i na 90 stupnjeva, piše tportal

Ako ova metoda ne pomaže, postoji trik koji uključuje dva dobro poznata sastojka. Alkoholni ocat i sodu bikarbonu. Soda će neutralizirati sve neugodne mirise, a ocat će otopiti svu prljavštinu i bakterije. Mogu se koristiti svaki posebno ili se kombinirati zajedno u pranju.

Dovoljno je pola šalice octa koji se ulije izravno u bubanj perilice za rublje u ciklusu ispiranja. Ocat će omekšati tkaninu, ukloniti mrlje, bakterije i plijesan.

S druge strane, soda bikarbona se dodaje u istom omjeru i to u ciklusu pranja, a ona će osim neugodnih mirisa ukloniti i mrlje od hrane, ulja kao i uspostaviti dobar pH vode, ali i očistiti perilicu.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img