Ovoga tjedna očekuje nas promjenjivo vrijeme

0
0
Foto: HRT

Prvi dan nove školske godine u većini će Hrvatske obilježiti povremena kiša i grmljavina, uz manje sunčanih sati nego u nedjelju. Osim kabanica i kišobrana, mnogim će školarcima vjerojatno zatrebati i dugi rukavi, posebice u unutrašnjosti. Osim upozorenja za ponegdje obilniju kišu još je važnije upozoriti na mnogo djece u prometu. A kolnici mokri i skliski, piše HRT.

Ponedjeljak – promjenljivo, česta kiša

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije malo svježije nego u nedjelju, uz najvišu temperaturu uglavnom između 24 i 26 °C. Bit će promjenljivo, mjestimice s kišom i grmljavinom, a u prvom dijelu dana moguć je i poneki jači pljusak. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak, uz malo do umjereno valovito more.

Malo manje toplo nego prošlih dana bit će i na jugu Hrvatske, također uz ponegdje kišu i grmljavina, uglavnom u prvom dijelu dana, a poslijepodne će biti sunčanije. Puhat će slab do umjeren zapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od 19 do 22 °C, a najviša dnevna od 25 do 27 °C.

U utorak još promjenljivo, pa stabilnije, ali…

I na Jadranu u nastavku tjedna blagi porast temperature pa će većinom biti vrlo toplo. U utorak uz promjenljivu naoblaku još poneki pljusak, ponajprije na sjevernom i srednjem dijelu, a zatim do četvrtka uglavnom suho i sunčano. U petak su na sjevernom Jadranu ponovno vrlo vjerojatni pljuskovi, a u subotu i drugdje. Puhat će slab i umjeren sjeverozapadnjak, u četvrtak ujutro bura, a zatim jugo. Temperatura zraka bit će oko prosječne za doba godine, pa i malo viša, ali ne kao što je bila tijekom ljeta.

Pelud

U ponedjeljak će visoka koncentracija peludi korova biti uglavnom u istočnoj Hrvatskoj, ali nekome može smetati i umjerena koncentracija, koje će biti u većini ostalih krajeva.

UV indeks

Zbog mnogobrojnih oblaka UV indeks, mjera jakosti sunčeva zračenja, visok će biti samo u južnijim krajevima.