Svi korisnici American Expressa u Hrvatskoj do kraja ove godine mogu koristiti svoje kartice, nakon čega će biti zamijenjene Visom. Pola milijuna novih kartica zadovoljit će većinu korisnika, no ima i onih koji i dalje žele koristiti American Express.

‘Opcija koju nudi Amex svojim korisnicima ta je da u svakoj državi u koju se dosele mogu zatražiti karticu od izdavatelja iz te države. Tražio sam je u Ujedinjenom Kraljevstvu, ali su mi rekli da je PBZ Card franšiza i da ne mogu vidjeti moju povijest plaćanja pa mi ne mogu odobriti karticu. U Austriji su mi samo šturo odgovorili da ne zadovoljavam uvjete’, piše naš čitatelj te nastavlja:

‘Vjerujem da to pitanje zanima i druge vaše čitatelje, a meni bi puno značila bilo kakva pomoć. Svakako, po ugovoru koji imaju PBZ Card i Amex, dužni su mi pomoći i omogućiti da migriram na novi Amex.’

Upitali smo PBZ Card je li čitatelj u pravu i moraju li mu stvarno osigurati Amex iako su u nekoliko navrata upozoravali da ga više neće izdavati. Uvodno kažu da su svim klijentima osigurali kartice Visa, koje imaju sve, pa čak i dodane pogodnosti u odnosu na Amex, piše tportal.