Pod Mosoron klapa piva već četvrtu godinu zaredom, pa slobodno možemo napisati kako klapa piva već tradicionalno u crkvi sv. Mihovila u Dugopolju, a ove godine će ovaj lijepi klapski susret biti večer uoči proslave našeg zaštitnika, Svetog Mihovila.

Ima li ljepšeg načina za dočekati blagdan od klapskih terci koje stvaraju magičnu harmoniju? Naši organizatori smatraju kako nema, a mi im vjerujemo.

Naime, organizacija je u rukama Općine Dugopolje, KUD-a Pleter, Udruge DAR i jedne splitske klape- klape Kolura koja ove godine slavi 10 godina postojanja. Upravo u toj splitskoj klapi 2/3 dionice drugog alta čine dugopoljke, sestre: Leonida Čipčić i Dubravka Balić. Posebno ih ističemo jer su one idejne začetnice ovog susreta. Osim što su pjevačice klape Kolura, pjevaju i u našem župnom zboru, a uz sve to aktivne su volonterke Udruge DAR. Ponosni smo na njihov trud i volju za sudjelovanjem u aktivnostima koje nudi naše mjesto, ali i na njihovu želju za preuzimanjem inicijative i stvaranjem ovakvih kulturnih događaja. Pomoć u umjetničkom, ali i u tehničkom smislu dolazi od naše domaće klape, naših cura iz klape Murtela.

Nije mala stvar organizirati dobar klapski susret, pogotovo u današnje doba kada klape uživaju veliku popularnost i vrlo često organiziraju svoje cjelovečernje koncerte, na velikim pozornicama uz instrumentalnu pratnju. Ponekad je teško privući publiku koja cijeni tradicionalno a capella pjevanje i izvorne napjeve. A upravo jedan takav koncert održava se u Dugopolju, privlači publiku i ugošćuje klape iz cijele Dalmacije. Ove godine će nam se, osim klape Kolura i klape Murtela, predstaviti i klapa Oršulice iz Vodica, klapa Oneum iz Omiša, klapa Mindula iz Okruga Gornjeg, klapa Korda iz Lumbarde te klapa Drniš iz Drniša.

Na kraju, pozivamo vas da u subotu, 28. rujna, u 19 sati budete u klupama naše crkve i guštate u ovim klapama koje će pod Mosoron zapivat i pripremit nas za slavlje našeg mista, blagdan Svetog Mihovila!

Podijeli objavu