Site icon Dugopolje Portal

Održavanje Dana poslova u turizmu u Splitu

U petak, 02. veljače 2018. u Splitu u Sportskoj dvorani Gripe (Osječka 11) održava se završna manifestacija Dana poslova u turizmu, u trajanju od 9-15h. Na manifestaciji će se predstaviti više od 70 poslodavaca. Cilj manifestacije je na jednom mjestu okupiti ključne poslodavce iz sektora turizma i ugostiteljstva koji su u potrazi za sezonskim radnicima te sve nezaposlene osobe i ostale zainteresirane za rad u sezoni.

Na trećim Danima poslova u turizmu očekuje se preko 5.000 posjetitelja. Očekuje se dolazak nezaposlenih osoba, učenika završnih razreda srednjih ugostiteljskih škola te ostalih zainteresiranih za rad na sezonskim poslovima.

Prilika je to da se nezaposlene osobe, zainteresirane za rad u sezoni. Informirat će se o otvorenim radnim mjestima kod brojnih poslodavaca-izlagača te s njima i izravno moći razgovarati na izlagačkom mjestu. Pozivaju se stoga svi zainteresirani za rad u sezoni da posjete manifestaciju i s potencijalnim poslodavcem dogovore uvjete svog zapošljavanja.

U sklopu Dana poslova u turizmu organiziran je natječaj “Inovativan budi – turizam ti posao nudi”. Cilj je promocija zanimanja i obrazovanja u turizmu i ugostiteljstvu za sve srednja škole i visoka učilišta s programima iz područja turizma i ugostiteljstva. Na završnoj manifestaciji ministar rada i mirovinskoga sustava mr. sc. Marko Pavić te ministar turizma Gari Capelli dodijelit će nagrade pobjednicima natječaja.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu.

Exit mobile version