Predstavljanje kampanje “Zaposli se u Hrvatskoj”

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje pokrenuli su niz aktivnosti pod nazivom Zaposli se u Hrvatskoj kako bi snažnije potaknuli zapošljavanje domaće radne snage.

Cilj kampanje je informirati nezaposlene, poslodavce i široku javnost o mogućnostima korištenja mjera aktivne politike zapošljavanja i programa za poticanje zapošljavanja koji se sufinanciraju sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Vlada Republike Hrvatske ove je godine osigurala više od 2,6 milijardi kuna za poticanje zapošljavanja što je najveći iznos ikada izdvojen za zapošljavanje u Hrvatskoj. 1,6 milijardi kuna izdvojeno je za provedbu mjera aktivne politike zapošljavanja, a 900 milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda osigurano je za provedbu specijaliziranih programa, poput programa „Zaželi“.

Osim informiranja o mjerama aktivne politike zapošljavanja i projektima financiranim iz Europskog socijalnog fonda kampanjom Zaposli se u Hrvatskoj, građanima se predstavlja nova paradigma Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji će kroz individualizirani pristup pomoći nezaposlenima pronaći odgovarajuću mjeru aktivne politike zapošljavanja sukladnu njihovim potrebama i dati im preporuku kako ostvariti potporu.

Hrvatski zavod za zapošljavanje u svom radu provodi niz aktivnosti kojima proaktivnim pristupom nastoji udovoljiti potrebama poslodavaca za zapošljavanjem.

Također, s ciljem aktivacije domaće radne snage, nastoji osposobiti nezaposlene osobe iz evidencije Zavoda za tržište rada kroz mjere aktivne politike zapošljavanja, a u skladu s novom paradigmom individualiziranog pristupa svakoj nezaposlenoj osobi.

Kako bi informirali građane o programima za poticanje zapošljavanja, Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje predstavit će u utorak, 29. svibnja, u 16:30 sati, kampanju „Zaposli se u Hrvatskoj“ na Europskom trgu u Zagrebu i još 45 lokacija diljem Hrvatske.

Na predstavljanju kampanje će uz ministra rada i mirovinskoga sustava mr.sc. Marka Pavića sudjelovati  i  državne tajnice Katarina Ivanković Knežević i Majda Burić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Pogledajte video kampanje Zaposli se u Hrvatskoj, pridružite nam se na predstavljanju i informirajte se o programima za zapošljavanje:

Sourcemrms.hr
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Sučeljavanje kandidata za čelno mjesto Splita: Bez sadržaja, vizije, rješenja,..; Puljak: “Jesam, pjevao sam ustaške!”

U emisiji OTVORENO hrvatske televizije gostovali su  Ante Franić - SDP, Željko Kerum - HGS, Vice Mihanović - HDZ, Jakov Prkić -  Pametno za Split...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img