Prijavite se na ‘End Polio Run’ i učinite dobru stvar

Utrka će se održati u Splitu 25. veljače

0

End Polio Run održat će se 25. veljače u Splitu. Start i cilj je na Rivi (trči se dva puta do kružnog toka na Zvončacu), a utrka dužine pet  kilometara počinje u 9.10 sati. Redovna prijava do 1. veljače iznosi 130 kuna, a kasna do 8. veljače – 200. ‘Last minute’ (uključuje samo startni broj, ne i startni paket) do 15. veljače također 200 kuna.

Splitski polumaraton već drugu godinu daje podršku svjetskoj borbi protiv dječje paralize. U sklopu manifestacije 18. splitski polumaraton u suradnji Rotary klubom Kaštela i Odborom za the Rotary Foundation (Rotary zakladu) Rotary Districta 1913 Hrvatska organizira humanitarnu utrku na 5 kilometara End Polio Run. Dodajmo da će 30 kuna od svake uplaćene startnine Splitski polumaraton uplatiti u Rotary PolioPlus zakladu za borbu protiv dječje paralize.

ŠTO TREBAMO ZNATI O DJEČJOJ PARALIZI

1. Bolest pogađa isključivo djecu mlađu od 5 godina.

2. Bolesti nema lijeka, ali se može spriječiti cijepljenjem.

3. U 2017. godini zabilježeno je 22 oboljelih i to u još samo dvije zemlje svijeta – Afganistanu i Pakistanu.

4. Broj slučajeva oboljenja od dječje paralize u cijelom svijetu smanjen je za čak 99,9% od kada je 1988. godine Rotary poveo borbu za 100% Polio-free svijet.

5. Dok postoji i jedan slučaj oboljenja od dječje paralize svako dijete na svijetu je i dalje ugroženo.

TOP 5 RAZLOGA ZAŠTO SE BORITI PROTIV POLIA/DJEČJE PARALIZE?

1. Poboljšati živote – 16 milijuna ljudi danas ima mogućnost hodati, a mogli su biti paralizirani.

2. Ulagati u budućnost – da polio/dječja paraliza nije iskorijenjen, u 10 godina bilo bi 200.000 djece koji bi mogli biti paralizirani svake godine.

3. Unaprijediti zdravlje djece – Polio mreža za nadzor i kampanje za cijepljenje također prate i druge zdravstvene probleme djece poput nedostataka vitamina i ospice, kako bi se ranije mogli riješiti.

4. Uštedjeti novac – Svijet bez polia/dječje paralize će uštedjeti globalnoj ekonomiji 40-50 bilijuna dolara u troškovima za zdravstvo u sljedećih 20 godina.