13 C
Split

Prijavite svoju djecu na zanimljive MicroBit radionice u Dugopolju

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sljedećeg tjedna u Narodnoj knjižnici u Dugopolju započinju radionice za programiranje, robotiku i kreativnu upotrebu stečenih znanja.

Radionice, čija je voditelji Slavica Plazibat, namijenjene su djeci, odnosno petašima i šestašima, ali iz Knjižnice pozivaju i sve ostale zainteresirane učenike da se prijave. Ovisno o interesu polaznika, te ukoliko se pokaže potreba za tim, formirati će se još radionica.

U Narodnoj knjižnici u Dugopolju o ovim radionicama su rekli:

“Kako bismo potaknuli zanimanje naše pametne djece za programiranje, robotiku i kreativnu upotrebu stečenih znanja, počet ćemo s nekoliko radionica na kojima će spoznati jednostavnost programiranja i steći samopouzdanje za daljnji napredak. U našoj knjižnici već godinu dana dostupni su za posudbu micro:bit setovi, a od ovog proljeća imamo i pet BOSON setova dodataka koji rad s ovim malim robotima čine još zanimljivijim.” – poručuju iz Knjižnice.

Kako bi rad bio što produktivniji, formirat ćemo manje grupe, do pet polaznika.
Potaknite svoje pametne mališane da se prijave, sigurno će im biti zanimljivo i poučno. Posebno će biti zadovoljni kad već u prvih petnaest minuta naprave prvi program i vide kako njihov micro:bit izvodi ono što su isprogramirali” – pozvale su marljive knjižničarke.

Prve dvije radionice su u srijedu (15.05.) i četvrtak (16.05.), a oba dana radionice će trajati od 14 do 15 sati. Polaznici, odnosno njihovi roditelji, svoju djecu na ove vrlo zanimljive radionice mogu prijaviti u knjižnici ili na broj telefona 021/655 611.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

U Zadru i Zadarskoj županiji potpisana koalicija HDZ-HSP-SU-Reformisti

Koalicijske ugovore sa županijskim i gradskim HDZ-om potpisali su predstavnici Hrvatske stranke prava, Stranke umirovljenika te Narodne stranke –...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img