Produljen rok za prijavu na natječaj vrijedan 7500 eura

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na natječaj Europske komisije prijaviti se mogu mladi filmaši s idejom za vlastiti kratki film na jednu od pet ponuđenih tema – mobilnost, održivost, prava, digitalnost te vještine i posao.

Europska komisija produljila je rok za prijavu na nagradni natječaj za mlade filmaše do 7. studenoga. Prijaviti se mogu zainteresirani građani EU-a u dobi od 18 do 35 godina koji žele osvojiti bespovratnu novčanu potporu od 7500 eura za snimanje vlastitog kratkometražnog filma uz mentorstvo priznatih europskih filmskih redatelja.

Za sudjelovanje u natječaju koji je otvoren mladim filmašima, ali i svim zaljubljenicima u film, u prijavi je potrebno opisati ideju za vlastiti kratki film na jednu od pet ponuđenih tema – mobilnost, održivost, prava, digitalnost te vještine i posao – koji bi istaknuo i na zanimljiv način prikazao neke od brojnih mogućnosti i pogodnosti koje Europska unija pruža svojim mladim građanima kako bi ostvarili svoj potencijal i ispunili svoje ambicije.

Osim sinopsisa, prijavitelj treba obrazložiti svoju ideju i motivaciju za film u jednominutnom videu snimljenom pametnim telefonom, a potrebno je poslati i poveznicu na kratki film kojeg je već ranije snimio.

Sve informacije o natječaju i obrazac za prijavu dostupni su na https://europa.eu/euandme/hr/yfc/.

Deset finalista odabrat će stručni žiri kojeg čine hrvatski redatelj Dalibor Matanić te njegovi jednako uspješni kolege – Matthias Hoene (Njemačka), Tomasz Konecki (Poljska), Yorgos Zois (Grčka) i Zaida Bergroth (Finska). Oni će za svaku od pet ponuđenih tema odabrati dva najbolja filmska koncepta, piše medijskapismenost.hr.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Sučeljavanje kandidata za čelno mjesto Splita: Bez sadržaja, vizije, rješenja,… – SDP-ovac prozvao Puljka zbog crkve

U emisiji OTVORENO hrvatske televizije gostovali su  Ante Franić - SDP, Željko Kerum - HGS, Vice Mihanović - HDZ, Jakov Prkić -  Pametno za Split...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img