Promjenjivo vrijeme, uglavnom sunčano no ponegdje moguće i malo kiše

Foto: HRT

Dugonajavljivani pad temperature koji se dogodio tijekom nedjelje nije ništa neobično za posljednje desetodnevlje listopada – u unutrašnjosti su zabilježene prosječne vrijednosti najviše dnevne temperature. U novome tjednu velika je vjerojatnost još barem 3 izraženije promjene – najprije porasta, pa pada temperature, za vikend ponovno porasta. Pritom će na Jadranu do četvrtka prevladavati bura, koju će zamijeniti jugo, s njim i zatopljenje, ali i porast vjerojatnosti za kišu.

Ponedjeljak – svježe, vjetrovito, ponegdje moguće malo kiše

I na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije bura umjerena i jaka, s olujnim udarima mjestimice. Sredinom dana na jugu prolazno istočnjak i jugo. Prevladavat će sunčano, ali ponegdje može pasti malo kiše, vjerojatnije i unutrašnjosti, te na otvorenome moru i otocima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 18 °C, a na obali između 19 i 21 °C.

Od utorka – promjenljivo

Na Jadranu će bura u utorak slabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. No, već prema kraju srijede ponovno se na sjevernom Jadranu predviđa bura koja će u četvrtak puhati duž cijele obale.

Temperatura zraka i na Jadranu će do srijede malo porasti, potom će se u četvrtak sniziti, a od petkaponovno porasti, uz jačanje juga. Malo je kiše moguće mjestimice u srijedu te vjerojatno ponovno za vikend.

Pelud

U većini će Hrvatske koncentracija peludi biti niska, ali na južnom će Jadranu biti visoke koncentracije peludi čempresa.

Izvor: HRT