23/06/21

PUSD provela preventivno represivnu akciju za zaštitu maloljetnika

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Policijska uprava splitsko-dalmatinska prateći problematiku rizičnih ponašanja djece i mladih te intenzitet događanja uslijed različitih proslava krajem  školske godine, u posljednja tri vikenda provodila je preventivno represivne aktivnosti u cilju njihove zaštite od neprihvatljivih i rizičnih ponašanja te sprječavanja prekršaja i kaznenih djela na štetu maloljetnika.

Akrivnosti ove akcije provedene su samostalno ali i u suradnji sa drugim inspekcijskim službama planskim usmjeravanjem na mjesta ili objekte prepoznate kao rizične u lokalnim sredinama. Cilj aktivnosti bio je uočavanje i sankcioniranje svih oblika neprihvatljivog ponašanja  posebno kršenje zabrane prodaje alkohola i duhanskih proizvoda maloljetnicima. Policijski službenici postupali su i po problematici zlouporabe droga, rizičnih ponašanja u prometu, kontrole posjeta kladionicama te posebno u nadzoru noćnih izlazaka maloljetnih osoba, mlađih od 16 godina, nakon 23.00 sata bez pratnje roditelja  ili osobe od povjerenja.

Tijekom navedenog perioda u devet slučaja utvrđena je i sankcionirana prodaja i usluživanja alkoholnih pića maloljetnicima te u jednom slučaju prodaja duhanskih proizvoda. U nedozvoljenim noćnim izlascima zatečeno je 14 osoba mlađih od 16 godina,  te 15 osoba  u  ilegalnom korištenju droga.  Nadalje, kod upravljanja motornim vozilom u prekršajima iz cestovnog prometa zatečena su 24 mlada vozača.

Obavljen obilazak  ukupno 469 objekata s naglaskom na isticanje upozorenja  kao i  veliki broj javnih mjesta i prostora u zonama obrazovnih ustanova.  Cilj tog djela aktivnosti je podizanje savjesti i odgovornosti u zaštiti života, zdravlja i opće sigurnosti maloljetnika  posredno svih građana.

Policija će sukladno svojim ovlastima i prioritetima u suradnji sa drugim službama  nastavit sa sustavnim aktivnostima u ovom području zaštite maloljetnika.

PUSD naglašava zajedničku odgovornost u zaštiti mladih kroz isticanje uloge roditelja u nadzoru noćnih izlazaka, ulogu pravnih  i fizičkih osoba u djelu poštivanja zakonskih odredbi kojima se štiti zdravlje i sigurnost mladih zabranom prodaje alkohola i duhanskih proizvoda i onemogućavanjem posjećivanja kladionica.

SourcePUSD
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Misli Dida Andrijice (18): Jesmo li mi u našoj Rvackoj, ili socjalističkoj republici!??

Zdravi bili dico moja! Đavameodnija ako ja više znaden koja je ovo Država?!! Od petoga miseca otkad su rutaši...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img