PUSD: Savjeti i upozorenja zbog učestalih krađa bicikli

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Na području PU Splitsko-dalmatinske uslijed povoljnih vremenskih uvjeta i većeg broja turista došlo je do povećanog korištenja bicikla. Prema dosadašnjim podacima bilježi se manji broj krađa bicikla. No, unatoč tome PUSD upućuje sve bicikliste na veću pozornost prevenciji u cilju zaštite od krađe.

Na podruju Splita i Trogira, bicikli su otuđeni iz slabo osiguranih prostorija, bez dostatne zaštite i iz prostora koje koriste strani turisti.

U cilju prevencije skreće se pozornost na potrebu poduzimanja minimalnih mjera zaštite sa ciljem sprječavanja krađe i zaštite  imovine stranih gostiju kojima se pružaju usluge smještaja:

  • Kad napuštate bicikl potrebno ga je osigurati odgovarajućim zaključavanjem.
  • Koristite kvalitetne lance za zaključavanje vodeći računa o vezanju za dijelove koji se ne mogu samostalno skinuti.
  • Zaključavajte ulazna vrata stubišta, dvorišta i prostorija gdje ostavljate bicikle.
  • Razmislite o korištenju on-line registracije bicikla te imajte zapisane sve podatke o bicikli.
  • Stranim gostima kojima pružate usluge smještaja osigurajte zaštitu bicikla stalcima za parkiranje, pohranom u posebne prostorije te savjetima za samozaštitu.

PUSD posebno skreće pozornost na korištenje bicikli koje su tehnički ispravne kod sudjelovanja u prometu i pri tome upućujemo na sljedeće:

  • Vozač bicikle mlađi od 16 godina mora za vrijeme vožnje koristiti zaštitu kacigu.
  • Za vrijeme voženje obvezno je kretanje biciklističkom stazom ili trakom, a ukoliko je nema potrebno se kretati što bliže desnom rubu kolnika.
  • Ako se krećete u skupini obvezno je kretanje jedan iza drugog.
  • Kod kretanja noću obvezno je korištenje pozicijskog crvenog svjetla te označavanje reflektirajućim prslukom ili reflektirajućom biciklističkom odjećom.

PUSD posebno skreće pozornost svim vozačima motornih vozila na prisutnost biciklista.

Također podsjećaju, kako policijska uprava ima u posjedu veći broj bicikli iz policijskog postupanja i za koje se do sada nisu javili vlasnici odnosno zainteresirani građani nakon prijavljene krađe. Ovi bicikli se mogu pogledati na web stranicama ove policijske uprave.

SourcePUSD
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img