Sinoć su u maloj dvorani ŠC Gripe juniori Hrvatskog Dragovoljca odigrali posljednji susret ovosezonskog izdanja prvenstva.

U tom 9. prvenstvenom kolu mladi Crni dočekali su ekipu Mejaša. U ovaj dvoboj protivnici su ušli s različitim željama, ali istim ciljem. Taj cilj na obje strane bio je pobjeda. Dugopoljskoj ekipi pobjeda, a čak i neriješeno, značilo je i bodovni odmak na trećoj poziciji. Gostima bilo koji krajnji ishod u smislu prvenstvenog poretka nije ništa značio budući da su bili zacementirani na pretposljednjem mjestu. S obzirom na dosadašnja izdanja i igre, momčad Hrvatskog Dragovoljca svakako je bila veliki favorit za osvajanje sva tri boda. Iako je pritisak zadnjeg kola i osvajanja novih bodova bio prisutan, mladi dugopoljci pokazali su da se odlično nose u takvim situacijama. Bogat susret nije razočarao gledatelje, pogotovo u broju postignutih golova.

Da su igrači dugopoljskog malonogometnog kluba raspoloženi i opušteni ušli u susret vidjelo se od prve minute. Prvi zgodici pali su već u 5. i 6. minuti kada je gostujuće mreže načeo Mladin i doveo mlade Crne u vodstvo od 2:0. U 11. minuti nova promjena rezultata za koju je zaslužan Kovač koji odvodi Hrvatski Dragovoljac na 3:0. Najbolji igrač susreta Roko Mladin već je u 15. minuti susreta postigao hattrick i postavio 4:0. Posljednja promjena na semaforu u prvom dijelu dogodila se u 17. minuti a nju je postavio Roso za visokih 5:0.

U drugom poluvremenu igrači Hrvatskog Dragovoljca nastavili su istim tempom, a gosti nisu imali odgovor na takvu igru domaćina. Već u 21. minuti utakmice pritisak kod Mejaša ostavio je i konkretnog traga budući da je 6:0 vodstvo domaćina došlo iz autogola splitskog igrača Radića. Rapsodija golova nastavila se u 25. minuti i rezultat na 8:0 postavlja Bilić Pavlinović. Mladin je dvije minute kasnije još jednom strijelac i Hrvatski Dragovoljac sada vodi već sa 8:0. Za nedostižnih 9:0 u 33. minuti svoj drugi pogodak zabija Roso. Samo minutu kasnije jubilarni deseti gol, a svoj peti, postiže Roko Mladin i dugopoljska ekipa ide na prednost 10:0.U 35. minuti u strijelce se upisao kapetan Bosančić, a to mu je bio oproštajni gol od ove ekipe kojim su mladi Crni otišli na 11:0. Počasni pogodak za Mejaše u 36. minuti postigao je Gudelj, dok je u istoj minuti konačnih 12:1 postavio Sovulj.

Odlično i uvjerljivo izdanje juniora Hrvatskog Dragovoljca u posljednjoj ovosezonskoj utakmici kojim su zgrabili treće mjesto u konačnom poretku.

Ovo je bila i posljednja utakmica za kapetana Tonija Bosančića koji je odličnu sezonu okrunio i pogotkom. Toni je „izlazno godište“ kod juniora te od sljedeće sezone neće moći nastupati u ovom uzrastu. Kao kapetan predvodio je svoju momčad do treće pozicije u prvenstvu, a malo sportske sreće je nedostajalo da budu i koje mjesto više u poretku. Predsjednik kluba naglasio je kako je Toni je napravio puno za svoju ekipu ove sezone, ali i prijašnjih, na čemu su svi u klubu zahvalni.

Inače, juniori Hrvatskog Dragovoljca ovu sezonu igrali su pod sponzorstvom Implant Centar Frankić. Uspješna stomatološka tvrtka, na čelu s vlasnikom Antom Frankićem, prepoznala je kvalitetan rad s mladima u MNK Hrvatski Dragovoljac ATVP, te su vrlo brzo odlučili i sponzorski podržati dugopoljsku momčad. ICF je bila vrlo važna karika i podrška u prvenstvu, na čemu su u klubu iznimno zahvalni. Uspješni prepoznaju uspješne, a vjerujemo kako će se ta suradnja s još više dobrih rezultata nastaviti i u budućnosti.