Raznovrstan i bogat program Mediteranskog festivala knjige u Splitu

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Ovogodišnji Mediteranski festival knjige (MFK), koji će se održati u kompleksu splitskoga ŠC-a Gripe od 9. do 13. svibnja u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture i Grada Splita, osim gostovanja svjetske književne zvijezde Joa Nesbøa, priprema raznovrstan, bogat
program za sve uzraste.

Program MFK-a realizirat će se u vidu promocija knjiga, susreta i druženja s autorima, panel diskusija, edukativno-kreativnih radionica za djecu te večernjeg zabavnog programa, a slijedit će već poznate programske linije:

  • Bellatristika – predstavljanje beletristike
  • Mudri libri – predstavljanje publicistike
  • Mediteranski brevijar – panel diskusije na temu Mediterana
  • Med i teran – predstavljanje poezije
  • Kolibrić – dječji program
  • Mare Nostrum – inozemni program

Urednik programa MFK-a Kruno Lokotar ističe: „Iznimno smo zadovoljni interesom za sudjelovanje u programu koji su pokazali nakladnici i autori, kojima je stalo predstaviti se na ovome Festivalu koji već sada, u drugoj godini održavanja, slovi kao referentna točka, jer je jedina doista velika sajamsko-festivalska književna manifestacija južno od Rijeke i Zagreba, kojoj gravitiraju ne samo Dalmacija i Lika, nego i dio Bosne i Hercegovina.

Na Festivalu će se promovirati brojni književni noviteti, među ostalima, knjige Tonka Maroevića, Elene Ferrante, Hrvoja Rupčića kao i slikovnice Olje Savičević Ivančević i Svjetlana Junakovića te Sonje Gašperov.

Kao posebnost ovogodišnjeg Festivala najavljujemo gostovanje jedne od najvećih svjetskih književnih zvijezda današnjice, planetarno popularnog norveškog pisca trilera Joa Nesbøa, koji će na MFK-u predstaviti svoj novi roman Macbeth, odgovarati na pitanja novinara i posjetitelja te potpisivati knjige“, najavio je Mišo Nejašmić, predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara te dodao: “Bio je velik izazov već druge godine Festivala dovesti veliku zvijezdu i drago nam je što smo uspjeli jer nam to govori da ima interesa za ovaj projekt i da MFK ima golem potencijal. Zahvaljujem nakladničkoj kući Fokus komunikacije, prije svega Nikici Micevskom, što su uložili napor i pridonijeli tomu da i Split ugosti Joa Nesbøa.

Od inozemnih gostiju, osim Joa Nesbøa (Norveška), čije je gostovanje na programu u petak, 11. svibnja, od 10 do 12 sati, posjetit će nas Charles Potts (SAD) i Ognjen Spahić (Crna Gora). Posebne tematske cjeline bit će posvećene Hercegovini i Dalmaciji kao kulisi, a na panelima će se raspravljati i o lektiri, suradnji nakladnika i knjižničara, rezidencijama za pisce te drugim zanimljivim temama. Kao i prošle godine, veliku pažnju poklanjamo programu za djecu, koju očekuju radionice, igraonice, turnir u igrama, dječja predstava. U večernjem off-programu posjetitelji će se moći opustiti i zabaviti uz storytelling, cabaret, koncert. Program smo dopunili i izložbom radova karikaturista Davora Štambuka.”

Događanja će se, kao i prošle godine, odvijati na četiri lokacije: pozornici u velikoj
dvorani, malom Bookvariju (svečana sala I. dio), Bookvariju (svečana sala II. dio) i kavani
Cukarin Gripe.

Za sve posjetitelje ULAZ JE SLOBODAN, a knjige će se prodavati s popustom do čak
70 %. Izbora neće manjkati, s obzirom na to da je ove godine sudjelovanje na Festivalu potvrdilo više od 70 nakladnika.

Sve informacije i detaljni program MFK-a, koji će se još dopunjavati, s rasporedom
radionica dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr, a objavljivat će se i na Facebook
stranici Festivala https://www.facebook.com/mfksplit/.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Vidović Krišto i Vrkljan o dolasku Pupovčevih birača, koroni i testovima..

PISMO PLENKOVIĆU ZBOG NJEGOVOG PRIVILEGIRANJA PUPOVČEVIH BIRAČA I DISKRIMINIRANJA HRVATSKIH I EU GRAĐANA Poštovani gospodine Plenkoviću, Sa zaprepaštenjem smo primili vijest...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img