23/06/21

Referendumskim inicijativama omogućit će se uvid u potpise birača koji su proglašeni nevažećim

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Predstavnicima Građanske inicijative “Narod odlučuje” o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative “Istina o Istanbulskoj” omogućuje se uvid u potpise birača koji su proglašeni neispravnim, odnosno nevažećim prema Izvješću Povjerenstva o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „Narod odlučuje“ o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i „Narod odlučuje“ o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“.

Građanske inicijative mogu odrediti do deset predstavnika po referendumskom pitanju radi ostvarivanja uvida.

Zainteresiranoj javnosti, odnosno potpisnicima iz zahtjeva građanskih inicijativa omogućuje se uvid u njihove potpise koji su proglašeni neispravnim, odnosno nevažećim prema Izvješću Povjerenstva o provjeri broja i vjerodostojnosti potpisa birača te zakonitosti postupka prikupljanja potpisa birača iz zahtjeva za raspisivanje državnog referenduma Građanske inicijative „Narod odlučuje“ o izmjeni članka 72. Ustava Republike Hrvatske i „Narod odlučuje“ o dopuni Ustava Republike Hrvatske člankom 72.a te Građanske inicijative „Istina o Istanbulskoj“.

Zahtjeve je potrebno dostaviti na obrascima isključivo elektroničkim putem na e-adresu: uvid-potpisi@uprava.hr do 26. listopada 2018. godine.

Uvid se ostvaruje sukladno propisima kojima se uređuje zaštita osobnih podataka.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Crni dan za kupače u Hrvatskoj: Jučer se utopilo troje ljudi

Utorak je bio koban dan za kupače na hrvatskim plažama. Utopilo se troje ljudi. Na plaži u Kaštel Štifiliću...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img