Ringe ringe raja: zabava za najmlađe, ali i njihove roditelje

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Animirani film ‘Ringe ringe raja’ primjeren je za djecu već od 4 godine: u njemu nema nasilja ni neprimjerenog rječnika, laganog je tempa, a mogao bi se svidjeti i roditeljima, koji će se lako poistovjetiti s nekim situacijama, piše medijskapismenost.hr.

U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Ringe ringe raja je američko-kineski animirani film o gusanu Pengu koji zbog svoje tvrdoglavosti i nesmotrenosti izgubi svoje jato i postane zaštitnik dva mala pačića.

Ovo je zabavan film za cijelu obitelj. Djeca će se nasmijati na scene kada recimo praščići ispuštaju vjetrove za vrijeme vožnje u prikolici ili kada to pačić učini Pengu točno u kljun. Roditelji će se pak moći poistovjetiti sa situacijama kada mali pačić poludi jer nije dobio obrok kada je osjetio glad ili pak kada pokušava probuditi Penga u rano jutro.

Kroz film se na simpatičan i zabavan način provlače teme poput zajedništva i brige za mlađe. Također se ukazalo na važnost slušanja starijih zbog njihovog iskustva, ali i da djeca puno toga znaju i razumiju, ponekad i bolje nego odrasli. Film je sinkroniziran na hrvatski te je primjeren i za manju djecu. Za veću djecu, film može poslužiti kao povod za razgovor o obiteljskim vrijednostima i kako se odnositi prema mlađim i starijim osobama.

Za djecu: 4+.

Za roditelje: Dovoljno slapstick gegova i smiješnih doskočica. 

Nasilje: Nasilje nije prisutno.

Zastrašujući prizori: Manjoj djeci bi zastrašujući mogao biti mačak koji pokušava uhvatiti pačiće.

Rječnik: Rječnik je primjeren djeci.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Tempo je primjeren i manjoj djeci

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

HDZ uvraća Milanovću: “Iskompleksirani Klaun, koji se 80-ih učlanio u Partiju u Titovoj gardi u Beogradu, prevarantski se dodvorava krajnjoj desnici!”

HDZ je večeras kasno na Facebooku uzvratio Zoranu Milanovuću na današnju seriju uvreda koje su s Pantovčaka adresirane...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img