Jučer je u Splitu odigran 6. krug prvenstva 1. HRLDB Jug. RK Dugopolje nastupilo je u dvije utakmice. Prvi protivnik bila je momčad RK Trogir, dok su drugi susret odigrali protiv ekipe iz RK Balić-Metličić. Učinak za naše momke bio je osvojeni jedan bod.

U prvoj utakmici protiv RK Trogira rezultat je bio izjednačen, odnosno 11:11 (8:7). Ekipa iz Trogira je u susret ušla kao trećeplasirana u ukupnom poretku. Utakmica je bila dosta izjednačena, no unatoč tome momčadi su prikazale slabiju igru. Tijekom cijele utakmice napravljeno je dosta pogrešaka s obje strane. To se pogotovo očitovalo u promašenim sedmercima koje su teško uspijevali realizirati igrači Trogira i Dugopolja. Nakon svega prikazanog na terenu, može se zaključiti kako je podjela bodova realan ishod ove utakmice.

Drugu utakmicu Dugopolje je odigralo protiv ekipe RK Balić-Metličić. Momčad RK Balić-Metličić se na prvenstvenoj tablici nalaze ispod Dugopoljaca. Iako su naši momci ušli kao favoriti, taj status nisu uspjeli opravdati na terenu. Nažalost odigrali su utakmicu dosta sličnu onoj protiv Trogirana. Pogotovo je do izražaja došla slabija realizacija u napadu, što se na kraju pokazalo ključnim za konačan ishod. Momci su promašili tri sedmerca, a također su imali 8 čistih prilika za postizanje zgoditka koje nažalost nisu uspjeli realizirati. Takvi završetci napada uz tehničke pogreške odveli su utakmicu u smjeru pobjede protivnika. Konačan rezultat bio je RK Balić-Metličić – RK Dugopolje 16:11 (7:5).

Nakon jučerašnjeg dana i osvojenog jednog boda u dvije utakmice, Dugopoljci su uvelike otežali svoj put ka plasmanu među prve četiri ekipe prvenstva. Iako se završnica prvenstva Hrvatske čini kao teorija, ipak se nadamo kako će se do kraja ovog dijela natjecanja RK Dugopolju uz pobjede posložiti i ostale kockice, te da ćemo ih gledati na natjecanju četiri najbolje momčadi prvenstva.

Rezultati:

RK Trogir – RK Dugopolje 11:11 (8:7)
RK Balić-Metličić – RK Dugopolje 16:11 (7:5)