Site icon Dugopolje Portal

Rusi otkrili spomenik Staljinu! Na obilježavanje dolazi i Putin??

Foto: Twitter

Nova bista Josifa Visarionovića Staljina otkrivena je u Volgogradu uoči 80. godišnjice pobjede Crvene armije nad njemačkom armadom u jednoj od odlučujućih bitaka Drugog svjetskog rata.
 
Uz Staljinovu otkrivene su još dvije biste – sovjetskih generala Georgija Žukova i Aleksandra Vasilijevskog. Biste su postavljene pored Muzeja Bitke za Staljingrad koko se zvao Volgograd od 1925. do 1961, prenose agencije. 

Očekuje se da će ruski predsjednik Vladimir Putin danas posjetiti Volgograd na godišnjicu proslave na Mamajevu Kurganu, memorijalnom ratnom brežuljku na kojem se nalazi spomenik Majci Domovini koji dominira gradom.

Staljin se smatra odgovornim za glad koja je usmrtila milijune u Ukrajini i za političke represije koje su odnijele milijune života.
Ruski satrap Putin ga pokušava rehabilitirati kao čelnika koji ne samo da je pobijedio Hitlerove naciste nego je pretvorio Sovjetski savez u važnu svjetsku silu iako je po svim neovisnim podatcima nalazi se na listi najvećih zločinaca 20, stoljeća na drugom mjestu odmah iza Mao Tse Tunga i ispred Afolfa Hitlera!

Anita M.

Exit mobile version