Sindikat policijskih službenika u svojem novom dopisu adresiranom na pomoćnika ministra unutarnjih poslova Antu Delipetra iznosi vrlo ozbiljne optužbe.

U dopisu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić, navodi se da tajnice, djeca i rođaci visokorangiranih rukovoditelja postaju policijski službenici sa svim policijskim ovlastima nakon tečaja koji ne traje niti dva mjeseca.

Napominjemo da su policijske ovlasti, između ostalih: prikupljanje, obrada i korištenje podataka, provjera identiteta osoba, privođenje osoba, ograničenje slobode kretanja, davanje upozorenja i naredbi građanima, upotreba tuđeg vozila i komunikacijskog uređaja, poligrafsko ispitivanje, ulazak u tuđi dom, pregled osoba, predmeta i vozila, prikrivene policijske radnje te uporaba sredstava prisile.

Osim toga, nedavno su objavljeni podaci o broju policajaca koji su zaposleni tijekom 2018. godine, kao i onih koji su iz policije otišli. Iz Sindikata policijskih službenika poručuju da ti podaci nisu istiniti.