Sindikat policije tvrdi: Tajnice, djeca i rođaci rukovoditelja dobivaju policijske ovlasti nakon dva mjeseca tečajav

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sindikat policijskih službenika u svojem novom dopisu adresiranom na pomoćnika ministra unutarnjih poslova Antu Delipetra iznosi vrlo ozbiljne optužbe.

U dopisu kojeg potpisuje predsjednik Sindikata policijskih službenika Mario Puškarić, navodi se da tajnice, djeca i rođaci visokorangiranih rukovoditelja postaju policijski službenici sa svim policijskim ovlastima nakon tečaja koji ne traje niti dva mjeseca.

Napominjemo da su policijske ovlasti, između ostalih: prikupljanje, obrada i korištenje podataka, provjera identiteta osoba, privođenje osoba, ograničenje slobode kretanja, davanje upozorenja i naredbi građanima, upotreba tuđeg vozila i komunikacijskog uređaja, poligrafsko ispitivanje, ulazak u tuđi dom, pregled osoba, predmeta i vozila, prikrivene policijske radnje te uporaba sredstava prisile.

Osim toga, nedavno su objavljeni podaci o broju policajaca koji su zaposleni tijekom 2018. godine, kao i onih koji su iz policije otišli. Iz Sindikata policijskih službenika poručuju da ti podaci nisu istiniti.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

PITALI SMO IH i dali priliku da ODGOVORE!

Danas smo dobili nekoliko upita zašto na našim stranicama nema aktualnog načelnika i ekipe iz HDZ-a....
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img