Sinjski kazalištarci gostuju s predstavom “Krčma” Dinka Šimunovića

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Nalazimo se u mjesecu u kojem ćemo obilježiti 21. godišnjicu općine Dugopolje, odnosno naših zaštitnika svetog Mihovila i svetog Jeronima. Povodom nadolazećih blagdana, sutra nas u Narodnoj knjižnici u Dugopolju očekuje vrlo zanimljiva predstava.

U Domu kulture gostuje Sinjsko pučko kazalište i to s predstavom „Krčma“, nastalom prema književnom predlošku Dinka Šimunovića. Predstavu je za scenu priredio Ivan Leo Lemo, a režiju potpisuje Željko Viculin.

Radnja predstave odvija se u božićno vrijeme 1888. godine. Sam Dinko Šimunović pripovijeda o nemilom događaju u krčmi dalmatinske zagore kojeg opisuje kao presudan trenutak u kojem je odlučio postati pisac. Šaroliko društvo kojeg čine posrnuli karizmatik Vilović, pisac, osoblje krčme, kaluđer, Bošnjak i Cigo, krije se u krčmi bježeći od mećave, tražeći toplinu i utjehu u čaši i u Cigankinoj pjesmi. Neki od njih su već ‘pijanci sa stažom’, neki su s periferije ili s vrha društva, no sa svakom ispijenom čašom postaju sjedinjeni u pijanstvu, ali i razotkriveni. Puni stolovi, pjesma, niske strasti i vino kulminiraju općim kaosom i naposljetku nesrećom.

O Sinjskom pučkom kazalištu

Sinjsko pučko kazalište uspješno djeluje, sa manjim prekidima, već 62 godine. Sudionik je brojnih kazališnih festivala i smotri, kako u zemlji, tako u zadnje vrijeme, i u inozemstvu. Uspješni su organizatori kazališnih seminara, kao i festivala ‘Međunarodni kazališni ALKA—FEST’ u lipnju i srpnju, i Međunarodnih susreta gradova prijatelja, „Kazališni maraton“u listopadu.

Dobitnici su brojnih nagrada i priznanja na festivalima i smotrama, a njihov rad prepoznali su i u gradu Sinju, te su dobitnici nagrade Grada Sinja.

Predstava „Krčma“ bit će izvedena u Domu kulture u Dugopolju s početkom u 20 sati. Dođite i budite drugi dio teatra – onaj zbog kojeg se sve u umjetnosti događa – najdraža publika!

Ulaz je slobodan!

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

(VIDEO) Na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče

U subotu popodne se na selo gradišćanskih Hrvata u Mađarskoj palo pola metra tuče u nevremenu koje ...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img