19/06/21

Sljedećih nekoliko dana jačanje južine i ponegdje moguća kiša

Must Read
I.R.https://dugopolje.org
Najnovije vijesti, zanimljivosti i događanja iz općine Dugopolje, Hrvatske i svijeta

Sljedećih 5 dana vrijeme će malo komu biti za 5! Naravno, osim ljubiteljima južine, iznadprosječne topline, osobito na Jadranu i uz njega i kiše, koje će u petak biti uglavnom na sjevernom dijelu i u gorju, zatim posvuda, većinom najviše od nedjeljnog jutra do utorka u podne. Osim često obilne kiše na poplavljivanje nekih riva djelovat će i jako i olujno jugo. U sjevernijim kopnenim krajevima vrijeme će za većinu biti znatno povoljnije, osobito do subote. A ako trebate stabilnije i mirnije, s manje kiše diljem Hrvatske – strpite se do srijede.

Petak – jačanje južine, ponegdje već kiša

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije još malo toplije, uz više sunčana vremena nego na sjeveru, te samo ponegdje, rijetko, uz malo kiše, do večeri uglavnom na zadarskom području. Nakon jutarnjeg burina jačat će jugo, koje će poslijepodne biti većinom jako, a more umjereno valovito i valovito.

I na jugu Hrvatske do večeri će još biti suho, prijepodne i pretežno sunčano, zatim sve oblačnije, uzjačanje juga, koje će povećavati valovitost mora. Jutarnja temperatura zraka od 12 do 15 °C, u unutrašnjosti i samo oko 10 °C, a poslijepodnevna 21 do 24 °C.

Vikend i početkom novoga tjedna – još toplije, ali i oblačnije, kišovitije, vjetrovitije, valovitije…

I na Jadranu u subotu kiša još neće biti česta ni obilna kao tijekom nedjelje i ponedjeljka, ponegdje još i utorka prijepodne, kada će barem u nekim mjestima vjerojatno pasti i prosječna količina za cijeli listopad, pa i više, a ne smije se isključiti ni mogućnost za mjestimične rekordne količine. Kojekakve nevolje, pa i poplavljene rive, dodatno će prouzročiti i većinom jako i olujno jugo, koje tako jako, srećom – neće trajati odviše dugo. Sredinom sljedećega tjedna, uoči blagdana Svih svetih, velika je vjerojatnost smirivanja vremena diljem Hrvatske.

Dosadašnja iznadprosječna toplina ovogodišnjega listopada sljedećih će se dana dodatno povećati pa će ovaj listopad u većini mjesta biti među najtoplijima u povijesti mjerenja, a ponegdje možda čak i rekordan.

Izvor: HRT

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
Latest News

Austrija u šoku: Suđenje Srbinu iz Hrvatske koji je brutalno pretukao katoličke svećenike u Beču

Srbin iz Hrvatske koji je osumnjičen da je pretukao šestoricu katoličkih svećenika u Beču uhićen je u Zagrebu, te...
- Advertisement -spot_img

More Articles Like This

- Advertisement -spot_img