Site icon Dugopolje Portal

Split: Pregazio policajca pa pobjegao. Policija objavila fotografije crnog golfa

Noćas nešto prije jedan ujutro u Splitu nepoznati je vozač automobilom u bijegu udario 20-godišnjeg policajca koji je zadobio teške i po život opasne ozljede te se nalazi na liječenju u bolnici.

Prema istrazi koju su dosad proveli, policija je u potrazi za još nepoznatim vozačem crnog Golfa čije su fotografije objavili.

“Molimo sve građane koji imaju podatke o vozilu na fotografijama, odnosno imaju informacije o identitetu vozača koji je upravljao vozilom da odmah kontaktiraju policiju na broj 192 ili osobno pristupe u najbližu policijsku postaju”, napisali su u apelu.

O događaju je obaviješten zamjenik županijskog državnog odvjetnika, javlja N1.

O svemu se oglasio i Sindikat policije:

“Sindikat policije Hrvatske oštro osuđuje novi napad na policijskog službenika, koji se dogodio noćas u Splitu. Naime, dvadesetogodišnji prometni policajac zadobio je teške i po život opasne ozljede jer ga je nepoznati vozač pregazio vozilom kad ga je pokušao zaustaviti. Napadač je potom pobjegao.

SPH uporno upozorava da su kazne za napade na policijske službenike preblage i nemaju željeni preventivni učinak, kako bi se dodatno smanjio broj takvih napada. Ponovno apeliramo na pooštravanje kazni za napad na policijske službenike. Također, napadi motornim vozilom poput ovog trebaju se kvalificirati kao pokušaj ubojstva, na što ukazuje i težine ozljeda.Ozlijeđenom kolegi želimo brz oporavak, a policijskim službenicima koji provode kriminalističko istraživanje da pronađu počinitelja u što kraćem roku.Također, molimo svjedoke očevice ovog napada, ako postoje, da se jave Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj s informacijama kojima raspolažu.”

Foto: PU Splitsko-dalmatinske

Exit mobile version